Aziatische varkenshaas-curry
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 02-03-2013
O la la deze keer géén kip, runder, vis of garnalencurry, maar eens een botermalse curry van varkenshaas met puntpaprika en basmatirijst. Je weet niet wat je proeft en is een erg leuke variant op alle andere curry`s.
Ingrediënten 4 personen
500 gram varkenshaasscheutje olijfolie
1 zoete puntpaprika in ringen
400 gram basmatirijst
4 el zonnebloemolie
1 ui, fijngesneden
200 ml tomatenblokjes
15 gram koriander ¬ verse blaadjes
2 cm gemberwortel, geschild
3 tenen knoflook, gepeld
½ rode peper, zaad verwijderen
1 t karwijzaad
½ t kardemom
1 kruidnagel
5 zwarte peperkorrels
½ t koenjit (kurkuma)
½ kaneelstokje
200 ml kokosmelk (uit blikje)
Benodigdheden
wok, koekenpanBereidingswijze
Fruit de ui in de zonnebloemolie, voeg de tomaat toe en laat het vocht verdampen. Pureer in keukenmachine of met een staafmixer de koriander, gemberwortel, knoflook, rode peper, karwijzaad, kardemom, kruidnagel, peperkorrels en koenjit. Bak deze pasta een paar minuten samen met de gefruite ui en tomaat en voeg het kaneelstokje en de kokosmelk toe. Laat het geheel zachtjes inkoken. Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de varkenshaasjes rondom bruin. Zet het vuur laag en bak ze in 15-20 minuten rosé. (58 graden kerntemperatuur). Bak de ringen rode puntpaprika. Neem de varkenshaas uit de pan en laat deze 10 minuten rusten. Snijd de varkenshaas in niet te dunne plakken, verdeel deze over vier borden en schep er wat saus overheen. Schep de rijst ernaast en garneer met de stukjes gebakken puntpaprika. Dit is vreselijk lekker en ziet er erg leuk uit.
Bron
Receptenkaartje keurslager
Serveertip
Lekker met komkommer- of zoetzure salade
Laatste reacties
Ik ben gek op de Aziatische keuken dus ga ik dit recept zeker een keer maken bedankt voor het recept Groetjes judith
Ga het zeker proberen!!!!
Dit lijkt mij lekker Alex, neem ik dus mee. Groetjes, Louise