Surinaamse gestoofde Makreel met rijst

  • Surinaams,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 02-03-2013

Superlekker stoofpotje van gerookte (gestoomde) makreel. Ietsje pittig, maar dat kan het heel goed hebben!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 verse gestoomde/gerookte (hier noemen ze het gestooomd, daar gerookt... ik heb gerookte gebruikt) makrelen - dan zelf de huid en graten verwijderen, anders makreelfilets nemen.
2 sjalotjes (fijngesnipperd)
2 teentjes knoflook (fijngesnipperd)
2 flinke tl sambal badjak of oelek
1 flinke tl trassi
2 tomaten (in blokjes gesneden)
1 el tomatenpuree
1 el ketjap manis
1 el zonnebloemoie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Stoofpan of diepe koekenpan, kookpan, snijplank

Voorbereiding

Snij de makreelfilets in kleine stukjes en controleer meteen nog op eventuele kleine achtergebleven graatjes.

Bereidingswijze

Verhit de olie en fruit hierin de sjalot, knoflook, trassi, pepertje en sambal een paar minuten tot ze geur en smaak loslaten. Doe er dan de fijngesneden makreelstukjes bij, de tomaten, tomatenpuree en ketjap en laat dit een minuutje of 5 stoven. Om de saus iets dunner te maken evt wat water of (kippen)bouillon toevoegen.
Maak eventueel nog verder op smaak met ketjap en peper. Eet smakelijk!

Bron

Slamat van Mijnreceptenboek.nl, ietsje aangepast

Serveertip

Dit is echt heel erg lekker bij (Surinaamse) rijst met spercieboontjes of kouseband!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten