groenten canneloni

  • Italiaans,
  • 30-60 min.

heerlijk vegetarisch recept gebaseerd op een recept van jamie oliver.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 fles biologische tomatensaus
1 kleine winterwortel
2 stronken broccoli
1/2 koolraap
1 flinke ui
4 grote tenen knoflook (of meer naar smaak)
1 klein gedroogd chilipepertje of 1/2 tl gedroogde chili vlokken.
5 ansjovis filets
olijfolie
2 tabletten tuinkruiden bouillon
zout
rode wijnazijn
1/2 el gedroogde italiaanse kruiden
bechamelsaus (uit een pakje of zelf maken)
1 flinke bol mozarella.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal
staafmixer
eventueel een spuitzak
kookpan
braadpan

Voorbereiding

Grote pan met water, bouillonblokjes en een flinke snuf zout op hoog vuur zetten.

Zet de oven op 200 graden (hetelucht)

De fles tomatensaus in de ovenschaal doen en een paar flinke eetlepels wijnazijn er door heenroeren en verder op smaak brengen met zout en peper uit de molen.

Maak alvast de bechamelsaus klaar.

Bereidingswijze

De wortel, broccoli, koolraap in grove stukken hakken en in de pan met kokend water toevoegen. Laat dit ongeveer 10 minuutjes koken. (beetgaar)

Hak de ui en de knoflook grof en bak dit in de braadpan met de ansjovis met wat olijfolie totdat de ansjovis is opgelost. Voeg de chili toe en zet het vuur laag!

Haal intussen de pan met groenten van het vuur, schep 1 volle mok van het kookvocht uit de pan en zet die apart.

De groenten afgieten en toevoegen aan het uimengsel in de braadpan. De italiaansekruiden erbij doen.

Het vuur weer wat hoger en het apart gezette kookvocht toevoegen, laat dit op een kleinvuurtje een paar minuutjes doorpruttelen.

Als 3/4 deel van het kookvocht is ingekookt kan de pan van het vuur. De groenten nu met de staafmixer fijn maken.

Nu kun je de canneloni pijpjes gaan vullen, je kunt een spuitzak gebruiken maar ik doe het altijd gewoon met een lepeltje. Je zet het pijpje rechtop in een koffiekopje en je schept het mengsel voorzichtig in de canneloni pijpjes.

Net zolang doorgaan totdat je 1 laag strak tegen elkaar aan hebt liggen in de ovenschaal.

Dan de mozarella eroverheen en alles aftoppen met de bechamelsaus en de schaal kan in de oven. Na 20 a 25 minuten is het klaar.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

claudia1974 avatar
claudia1974

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten