Bleekselderijsoep

  • Europees, Soep
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 01-03-2013
  • Bleekselderijsoep

    Bleekselderijsoep

    Bleekselderijsoep

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 stengels kleingesneden bleekselderij
1 grote kruimige geschilde aardappel in blokjes
1 gesnipperde ui
2 teentjes geperste knoflook
30 gr boter
1 l kippebouillon
3 el creme fraiche
zout, peper en nootmuskaat
groen van bleekselderij
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 866,02 kcal
Koolhydraten 56,62 g
Eiwitten 23,32 g
Vetten 53,62 g

Bereidingswijze

Ui, knoflook bleekselderij en aardappel aanbakken/fruiten, bouillon erbij en 15 min koken in de bouillon, pureren. Creme fraiche erdoor roeren en op smaak maken met zout, peper en nootmuskaat. Garneren met groen van bleekselderij.
Serveertips
Nog lekkerder met een beetje blauwe kaas erdoor.

Bron

smulweb

Serveertip

Altijd lekker met stokbroodjes met blauwe kaas erbij.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

n8wachT avatar
n8wachT 22-08-2020

Via voedselbank heel veel bleekselderij gekregen, en daar onder andere deze (heerlijke) soep mee gemaakt. Erg makkelijk, leuk om te doen en lekker!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten