1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Rabarber
  5. Rabarber crumble
  6. Rabarber Crumble

Rabarber Crumble

  •  ,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-03-2013

Ingrediënten 6 personen


25 gr. suiker 500 gr. aardbeien 500 gr. rabarber

Voor kruimeldeeg: 220 gr. boter, 200 gr. bloem, 200 gr. bruine basterd.



Rabarber Crumble
Rabarber Crumble

Een crumble is het lekkerst met verse producten. De combinatie van rabarber met aardbei is een klassieker; door de zure smaak van de rabarber en het zoete van de aardbei wordt de combinatie heerlijk.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de rabarber in kleine stukken, anders duurt de garing te lang!
De rabarber met een paar lepels water opzetten met de suiker, vervolgens 10 minuten koken en op het laatst de schoongemaakte aardbeien toevoegen.

De compote eventueel binden met wat bloem.
Schep de rabarber in de ovenschaal, hierna de ingredienten voor het deeg met de vingers door elkaar mengen en het kruimeldeeg vervolgens over de compote verdelen. 20 minuten op 170 graden en smullen maar!

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Serveer desgewenst met bolletje ijs of dotje slagroom.

Bron

De Eekhoeve



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ggiea


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ggiea
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top