Soep van witte kool en spekjes

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-02-2013
  • Soep van witte kool en spekjes

    Soep van witte kool en spekjes

    Soep van witte kool en spekjes

Witte kool is een beetje een vergeten groente, maar onterecht.
We kennen ze alleen maar van de koolsla of zuurkool,
maar je kan witte kool ook lekker gratineren met kaassaus en het is perfect voor in de soep.
Toch liever geen witte kool?
Kies dan voor witte bonen of bloemkool!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1/2 witte kool
2 aardappelen
1 ui
3 eetlepels boter Vloeibaar
2 l kippenbouillon
4 sneden spek
scheutje vloeibare boter
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 367,71 kcal
Koolhydraten 17,85 g
Eiwitten 10,23 g
Vetten 26,96 g

Bereidingswijze

Snij de witte kool, de geschilde aardappelen en de ui in stukjes.
Stoof ze in 3 el boter.
Bevochtig de gestoofde groenten met de kippenbouillon.
Kruid met peper en zout, en laat een half uurtje doorkoken.

Mix de soep met een staafmixer en zeef ze vervolgens.
Werk af met een scheutje boter.

Snij het spek in blokjes en bak ze krokant in een pan met een weinig boter.
Laat ze even uitlekken (ontvetten) op keukenpapier en serveer als garnituur in de soep.

Bron

Met dank aan solo.be/

Serveertip

Tip: Probeer deze soep ook eens met witte bonen, bieslook of croutons als garnituur

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten