Gemarineerde speklappen

  • Aziatisch,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-02-2013
  • Gemarineerde speklappen

    Gemarineerde speklappen

    Gemarineerde speklappen

Is heel vlug klaargemaakt smaakt goed en is erg lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Gemarineerde speklappen

2 eetl ketjap manis
1 eetl gembersiroop
1 eetl honing
4 speklappen
Olijfolie voor de speklappen
2 eetl meel

Rijst en groente

300 gr rijst
1 tl kurkuma
`n beetje kruiden zout
200 gr sperziebonen
200 gr sugar snaps (peultjes)
1 rood pepertje
1 teentje knoflook
`n stukje gember
`n beetje paprika-, gember-, knoflook-, en kerriepoeder
1/2 bouillonblokje
Basilicum
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Rijstkoker
Wok
Pan
Ketel

Voorbereiding

Alles klaar zetten, schoonmaken en snijden.

Bereidingswijze

Meng voor de marinade de ketjap, siroop en honing met elkaar en laat de speklappen minstens 10 min. marineren. Haal ze eruit en haal ze door het meel. Laat ondertussen in een pan de olie warm worden en bak ze in ongeveer 10 min. gaar. Schenk dan de marinade erbij en laat dit inkoken tot dat het vlees een mooi glas heeft gekregen. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat in een ketel met wat zout de bonen 3 min. koken en de laatste min. de peultjes nog 1 min. meekoken tot dat beetgaar zijn. Laat alles op een zeef even uitlekken. Verwarm ondertussen wat olie in de wok en als dit heet is kan de gesneden knoflook, pepertje en gember met het 1/2 bouillonblokje met wat paprika-, kerrie-, gember-, en knoflookpoeder met wat basilicum even ligt aangebruind worden. Vervolens kunnen de boontjes met de peultjes even meegewokt worden. Dan is alles klaar om opgediend te worden. Smakelijk eten!!!

Bron

van mij /24 kitchen

Serveertip

Als de boontjes/peultjes klaar zijn kun je er nog wat verse basilicum, peterselie of bieslook (fijn gesneden) bij doen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten