Gemarineerde speklappen
- Aziatisch,
- 20-30 min.
- Geplaatst op 28-02-2013
Is heel vlug klaargemaakt smaakt goed en is erg lekker.
Ingrediënten 4 personen
Gemarineerde speklappen2 eetl ketjap manis
1 eetl gembersiroop
1 eetl honing
4 speklappen
Olijfolie voor de speklappen
2 eetl meel
Rijst en groente
300 gr rijst
1 tl kurkuma
`n beetje kruiden zout
200 gr sperziebonen
200 gr sugar snaps (peultjes)
1 rood pepertje
1 teentje knoflook
`n stukje gember
`n beetje paprika-, gember-, knoflook-, en kerriepoeder
1/2 bouillonblokje
Basilicum
Benodigdheden
RijstkokerWok
Pan
Ketel
Voorbereiding
Alles klaar zetten, schoonmaken en snijden.
Bereidingswijze
Meng voor de marinade de ketjap, siroop en honing met elkaar en laat de speklappen minstens 10 min. marineren. Haal ze eruit en haal ze door het meel. Laat ondertussen in een pan de olie warm worden en bak ze in ongeveer 10 min. gaar. Schenk dan de marinade erbij en laat dit inkoken tot dat het vlees een mooi glas heeft gekregen. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat in een ketel met wat zout de bonen 3 min. koken en de laatste min. de peultjes nog 1 min. meekoken tot dat beetgaar zijn. Laat alles op een zeef even uitlekken. Verwarm ondertussen wat olie in de wok en als dit heet is kan de gesneden knoflook, pepertje en gember met het 1/2 bouillonblokje met wat paprika-, kerrie-, gember-, en knoflookpoeder met wat basilicum even ligt aangebruind worden. Vervolens kunnen de boontjes met de peultjes even meegewokt worden. Dan is alles klaar om opgediend te worden. Smakelijk eten!!!
Bron
van mij /24 kitchen
Serveertip
Als de boontjes/peultjes klaar zijn kun je er nog wat verse basilicum, peterselie of bieslook (fijn gesneden) bij doen.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties