Kippensoep met een Indo tintje (tweede)
- Wereld, Soep
- 30-60 min.
Een weetje:
Kippensoep bij griep en verkoudheid
Kippensoep wordt al eeuwen gegeven bij griep en verkoudheid. Het wordt ook wel de Joodse penicilline genoemd. Kippensoep komt uit grootmoeders tijd, maar uit onderzoek is gebleken dat kippensoep echt werkt bij griep en verkoudheid. Ook na ziekte sterkt een patiënt snel aan met kippensoep.
Voorbereiding
Trek een bouillon van de kip en de foelie , je kunt ook kippenbouten met vel of een soepkip gebruiken (lekkerder, vetter), als je maar ongeveer 300 grm blank vlees overhoud.
Zet de kip op met koud water , kip eerst afspoelen onder de koude kraan.
Doe er niet te grote stukken in , het trekken gaat dan sneller.
De bouillon niet laten koken , na een uurtje is de trek wel klaar en kun je de kip en foelie eruit "vissen" , tussen tijds met een schuimspaan wel even de eiwitten eraf schuimen.
Als er kip met bot gebruikt word de trek tijd verlengen met een half uurtje.
Voor een bouillon zonder eiwit resten kun je de bouillon ook zeven door een kaasdoek.
Bereidingswijze
Bouillon 2.2L verwarmen, de bouillonblokjes en de besengeh erin doen.
Even zachtjes doorkoken tot alles opgelost is.
De prei en selderij(allebei fijn gesneden en gewassen)erbij doen.
De kip plukken (niet snijden)en er ook in doen.
Zachtjes pruttelen en dan de rest van de ingrediënten erbij doen.
De seoen wel even breken/fijn maken.
Af proeven en evt. P/Z bij doen naar smaak.
Serveertip
Geef bij deze soep een lekkere sambal.
Dit kan sambal manis, -badjak, -brandal, -Djeroek (sambal citroen)zijn.