Paas cup cakes met een advocaat topping

  • Internationaal, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-02-2013
  • Paas cup cakes met een advocaat topping

    Paas cup cakes met een advocaat topping

    Paas cup cakes met een advocaat topping

  • Paas cup cakes met een advocaat topping

    Paas cup cakes met een advocaat topping

    Paas cup cakes met een advocaat topping

Heerlijke cup cakes voor Pasen, met advocaatmousse

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen

    Basis recept voor cupcakes

    Ingrediënten, op kamertemperatuur voor het beste resultaat: (voor 12 cupcakes)

    125 gram zachte boter
    125 gram zelfrijzend bakmeel
    125 gram kristalsuiker
    2 eetlepels melk
    2 grote eieren




    Ingrediënten voor de topping:
    3 blaadjes gelatine
    2 dl. advocaat op kamertemperatuur
    2 dl. slagroom (= 200 ml)
    1 zakje vanillesuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
muffin blik; papieren muffin vormpjes; kom; mixer; appelboor;

Voorbereiding


    Verwarm de oven voor op 170 gr. Celcius (afhankelijk van je oven) en plaats de papieren vormpjes in de bakplaat.

Bereidingswijze


    Snij de boter in blokjes en mix dit tot een gladde massa. Voeg daarna de eieren en de melk toe. Tenslotte voeg je het bakmeel en de suiker toe en klop je het geheel gedurende 3 minuten tot een egaal, luchtig beslag.
    Vul de vormpjes iets meer dan de helft en bak de cupcakes ongeveer 20 minuten in de oven. Dit is afhankelijk van je oven en kan dus verschillen. Controleer met bv een satéprikker of deze droog uit de cake komt wanneer je deze in het midden hebt gestoken.

    Nu kan het versieren beginnen!

    Voor de topping week je 3 gelatine blaadjes in koud water.
    Knijp de gelatine goed uit en los het op in een paar eetl. heet water.
    Rustig toevoegen aan de advocaat.
    Laat opstijven in de koelkast
    Klop vervolgens de slagroom stijf met de vanillesuiker. Als de slagroom stijf is (als je de kom omdraait mag er niks uitvallen!), spatel je voorzichtig de advocaat er doorheen. De mousse afdekken en laten rusten in de koelkast.
    Zodra de cup cakes afgekoeld zijn kun je deze vullen met advocaat, met behulp van een appelboor en met een speciale spuitmond.
    Spuit er met de mousse een mooie toef op.

Bron

cupcakes-maken.nl

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

carolientje61 avatar
carolientje61 12-03-2013

Hallo Ruthbrock, ook ik heb je recept meegenomen. Dank je wel!

orphan avatar
orphan 12-03-2013

Hoi ruthbrock ik ga deze zeker maken, leuk vooral voor Pasen! Groetjes judith

Bertine8 avatar
Bertine8 11-03-2013

Hoi ruthbrock. Dank je voor je reactie. De advocaat was wel op kamertemperatuur en ik had inderdaad 3 plakjes gelatine. Wel, als ik het zo lees, teveel water gebruikt om het op te lossen. Klopfix heb ik wel in huis. Ik ga het eens opnieuw proberen! Dank!

Purrie avatar
Purrie 10-03-2013

dol op cupcakes, ik ga deze zeker maken, leuk vooral voor Pasen!

zomernacht avatar
zomernacht 10-03-2013

Heerlijk ziet dat eruit, neem het mee in m`n kookboek en ga het beslist Maken. Bedankt lieve groet Edith.

riawes avatar
riawes 10-03-2013

Lekker receptje neem het van je mee groet van Ria

ruthbrock avatar
ruthbrock 10-03-2013

Hoi Saar48, ik heb je een berichtje in je gastenboek gestuurd, ik hoop dat ik je daar mee kon helpen. lieve groetjes ruth

ruthbrock avatar
ruthbrock 10-03-2013

Nog een hele leuke reactie van Mijni in mijn GB over dit recept" quote: Heerlijk! Ze waren verrukkelijk! Heb alleen zitten emmeren met het klaarmaken van de mousse. Nadat de advocaat was opgesteven in de koelkast, kreeg ik het niet "mooi" door de slagroom gespateld. Tegen beter weten in toch even een snelle mixer erdoor, en toen werd het dus niet meer dik genoeg om te kunnen spuiten. Okay, ik heb me wel gered, hoor.... een mens is niet voor één gat te vangen. (advocaat in het kuiltje, en een toef slagroom uit de altijd-in-voorraad houdbare spuitbus) Maar ik ga dat met die advokaatmousse toch nog eens opnieuw doen. unquote. Dank je wel Mijni voor dit leuke bericht, groetjes ruth

saar48 avatar
saar48 10-03-2013

Sorry, het grootste probleem niet vermeld, de cakejes hadden allemaal een zwarte verbrande bodem!!!!!!!!!!!!!!!

ruthbrock avatar
ruthbrock 10-03-2013

Hoi Bertine.8, ik heb het zakje met gelatine er eens bij gepakt. er zitten 12 blaadjes in het zakje die genoeg zijn voor 1 liter vloeistof. dus voor die 200 ml advocaat (had je die wel op kamertemp.?) heb je dus aan 3 blaadjes voldoende. Ik denk dat je gewoon maar 1 eetl (of 1 1/2 eetl.) heet water nodig hebt om de gelatine te laten oplossen (misschien was het dat?).maar het moet dan wel afkoelen op kamertemp. en dan al roerend toevoegen aan de advocaat voordat het begint te binden.(niet mixen!) maar ik zou je ook kunnen voorstellen om i.p.v. de gelatine een zakje klopfix van dr. oetker eens uit te proberen, lees even op het zakje hoeveel je nodig hebt van het zakje voor de 200 ml. advocaat). ik hoop dat het dan zo gaat lukken, het is gewoon even testen. en fijn dat het toch lekker was. fijne zondag, groetjes ruth

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten