Kruidkoek

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-02-2013

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
200 gr zelfrijzend bakmeel
200 gr donkerbruine basterdsuiker
200 gr blanke rozijnen
2 eetlepels speculaaskruiden
snufje zout
250 ml karnemelk
2 eetlepels honing
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Beslagkom
Cakevorm

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Bereidingswijze

Roer in een beslagkom de rozijnen, het meel, de basterdsuiker, de speculaaskruiden en het zout door elkaar.
Roer het karnemelk/honingmengsel door het meelmengsel en roer net zo lang totdat er een glad deeg ontstaat.
Laat dit beslag 30 minuten staat bij kamertemperatuur.
Sort het beslag in een ingevet cakevorm van een liter.
Zet de vorm afgedekt met aluminium folie en bak de cake in 45 minuten op 150 graden.
Verwijder dan de aluminium folie en bak de cake voor nog een keer 45 minuten.

Serveertip

Laat de cake 1 dag staan voordat je hem aansnijdt om hem extra lekker te krijgen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten