1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Kruidkoek

Kruidkoek

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-02-2013

Ingrediënten 8 personen


200 gr zelfrijzend bakmeel
200 gr donkerbruine basterdsuiker
200 gr blanke rozijnen
2 eetlepels speculaaskruiden
snufje zout
250 ml karnemelk
2 eetlepels honing


Verder heb je nodig


Beslagkom
Cakevorm


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Bereidingswijze

Roer in een beslagkom de rozijnen, het meel, de basterdsuiker, de speculaaskruiden en het zout door elkaar.
Roer het karnemelk/honingmengsel door het meelmengsel en roer net zo lang totdat er een glad deeg ontstaat.
Laat dit beslag 30 minuten staat bij kamertemperatuur.
Sort het beslag in een ingevet cakevorm van een liter.
Zet de vorm afgedekt met aluminium folie en bak de cake in 45 minuten op 150 graden.
Verwijder dan de aluminium folie en bak de cake voor nog een keer 45 minuten.

Serveertip

Laat de cake 1 dag staan voordat je hem aansnijdt om hem extra lekker te krijgen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van omaatjeHan


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van omaatjeHan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top