1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Duivekater

Duivekater

  • Nederlands, Brood
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 27-02-2013

Ingrediënten 8 personen


Tarwebloem 600 gr
(verse) gist 30 gr
melk 2,25 dl
suiker 135 gr
boter 57 gr
zout
citroenrasp en -sap van 1 citroen



Een verzonnen recept om te trachten de traditionele Duivekater (uit Duivendrecht, die vanuit het hele land vóór Kerst besteld wordt, te evenaren.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Het deeg van 200 gram bloem, gist en melk een half uur laten rijzen.
De andere ingrediënten en de rest van de bloem erdoor mengen en vervolgens opnieuw een kwartier later rijzen.

Bereidingswijze

Vorm van dit deeg een bol en knip dat op 3 plaatsen in. Laat de punten zijwaarts opkrullen.
Bestrijk het brood met losgeklopt ei en snijd er aan de bovenkant met een mes figuren in het deeg.
Bak het deeg in een voorverwarmde oven:
1/2 uur op 190 graden
1/4 uur op 150 graden.
Indien het brood te snel bruin wordt, leg er dan aluminioum folie losjes bovenop

Serveertip

Heerlijk met echte boter!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van omaatjeHan


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van omaatjeHan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top