Paella uit de oven
- Spaans,
- 30-60 min.
Meer vis kan natuurlijk ook ;-)
Ingrediënten 8 personen
500 gram kippendijenrasp van 2 biocitroenen
1 eetlepel zoet gerookt paprikapoeder
Olijfolie
100 gram rauwe chorizoworst
4 tenen knoflook in dunne plakjes
1/2 bosje bladpeterselie
1 verse rode peper fijngesneden
2 uien in dune halve ringen
2 rode paprika`s zonder zaadlijst in stukjes
Een flinke pluk saffraan, weken
500 gram paellarijst
2liter kippenboullion
50 gram pijlinktvis
Handvol doperwten
Handvol broodkruim
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
Bereidingswijze
Bestrooi de kip met citroenrasp, paprikapoeder, zeezout en zwarte peper.
Bak de chorizo in olijfolie, voeg knoflook en peterseliesteeltjes toe. Voeg na 1 minuut de paprikapoeder, rode peper ui en paprika toe.
Voeg na 10 minuten de rijst, het saffraanwater en de boullion toe.
Schep de inktvis erdoor, leg de kip erop en zet de paella 30 minuten afgedekt in de oven.
Meng de doperwten erdoor.
Strooi een mengsel van broodkruim en citroenrasp over de kip.
Zet nog 10 minuten
of tot het vocht eruit is en de kip gaar) onafgedekt terug inde oven.
Bron
Delicious maart 2013
Serveertip
Strooi er gehakte peterselie over en geef er een citroenpartje bij.