Heerlijke frisse witlofsalade
- Nederlands,
- 10-20 min.
In deze heerlijke frisse witlofsalade is een grote diversiteit van smaken aanwezig.
Het bittere van de witlof, het zoete van de appel en druiven, en het hartige van de kaas.
Afgemaakt met een lekkere frisse dressing.
De croutons zorgen bovendien voor het crunchy effect en een extra bite.
Al deze smaken samen maken het tot een hele heerlijke frisse saladehttp://images.smulweb.nl/smilies/36.gif
Ingrediënten 4 personen
Salade:- 3 stronkjes witlof,
- 1 appel (Elstar)
- 1 trosje druiven (150 gr.)
- 1/2 komkommer,
- 150 gr. kaas (jong belegen)
- handvol gepelde walnoten (75 gr.)
- 1 sjalotje,
- croutons (4 sneetjes in dobbelsteentjes gebakken)
Dressing:
- sap van 1 (kleine) citroen,
- 1 eetl. suiker,
- 1 theel. mosterd,
- 1 dl. olijfolie,
- peper & zout.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 598,93 kcal |
Koolhydraten | 24,64 g |
Eiwitten | 16,78 g |
Vetten | 47,08 g |
Voorbereiding
- Maak de witlof schoon, snijd het bittere stuk eruit en snijd in reepjes.
- schil de appel en snijd in kleine blokjes.
- halveer de druiven.
- snijd de komkommer en kaas in kleine blokjes.
- snipper de sjalot.
- bak de croutons in olijfolie.
- hak de walnoten in grove stukken.
- maak de dressing.
Bereidingswijze
- De witlofreepjes in een schaal.
- De sjalot, appel, komkommer, kaas, druiven en noten erbij.
- de dressing erover en alles doorelkaar scheppen.
- vlak voor het serveren de croutons erop.
Serveertip
Het is lekker als bijgerecht bij vlees, vis of bij een lekker stoofpotje, maar ook bij gourmet en bbq.
Maar het is ook heel lekker als (vegetarisch) hoofdgerecht met bv. stokbrood.