1. Home
  2. Recepten
  3. Aziatische keuken
  4. Spitskool rijstschotel met satesaus

Spitskool rijstschotel met satesaus

Door: bringmethehorizon

  • Aziatisch,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-02-2013

Ingrediënten 4 personen


Rijstschotel:
1 spitskool
500 gram kipfilet
2 tl sambal
1 tl cayennepeper
2 uien
2 el ketjap manis
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
50 ml water
400 gram rijst
zout

Satesaus:
Pot pindakaas
Beetje melk
Chilipoeder



Ontdek meer:

Voorbereiding

Spitskool in reepjes snijden en wassen.
Uien en kip snijden.
Rijst gaarkoken.

Bereidingswijze

Rijstschotel:
Bak de kipfilet in olie en voeg na 5 minuten de ui en sambal toe. Bak dit kort en voeg dan de spitskool, ketjap, het water en de kruiden toe. Laat dit stoven tot de spitskool beetgaar is, af en toe roeren. Voeg dan de rijst toe en laat dit nog even op laag vuur staan terwijl je het roert.

Satesaus:
Doe een klein laagje melk in de pan, voeg de pindakaas toe en meng dit. Zet dan het vuur heel laag aan en voeg melk toe tot het net iets dunner dan gewenst is. Voeg nu chilipoeder naar smaak toe en laat het heet worden en zachtjes borrelen tot het de goeie dikte heeft.

Samen serveren.

Serveertip

Erg lekker met een friszure salade.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bringmethehorizon
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top