Kip kerrie met spitskool

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-02-2013

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram kipfilet
1 spitskool
2 zakjes kerriesaus
1 blik kokosmelk
2 uien
2 tenen knoflook
2 tl chilipoeder
1 tl sambal
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
1 tl citroengraspoeder
400 gram rijst
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 794,38 kcal
Koolhydraten 94,65 g
Eiwitten 45,33 g
Vetten 24,27 g

Voorbereiding

Spitskool in reepjes snijden en wassen en kip in stukjes snijden.
Ui snijden en knoflook persen.
Rijst koken zoals aangegeven op de verpakking.

Bereidingswijze

In een wok, in boter, de kipfilet kort bakken. Dan de ui, knoflook en spitskool toevoegen en kort bakken. Dan 150 ml water toevoegen en het roerbakken tot de spitskool beetgaar is.
Dan de kokosmelk en alle kruiden toevoegen, even doorroeren en daarna de zakjes kerriesaus toevoegen en de saus dik laten worden.

Serveertip

Serveren met de rijst en een frisse salade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten