1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Hachee
  6. Hachee

Hachee

Door: bringmethehorizon

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 01-01-2013

Ingrediënten 4 personen


1 kilo hacheevlees of sucadelappen (slager kan het vaak wel snijden)
750 gram uien
750 ml runderbouillon (1 blokje)
4 laurierblaadjes
10 kruidnagels
1 el azijn
3 tl lichtbruine basterdsuiker
1/2 tl komijnpoeder
1/2 tl kaneel



Mijn recept voor hachee. Erg geliefd hier dus het proberen waard!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Uien en eventueel vlees snijden

Bereidingswijze

Boter verhitten in een grote braadpan (eentje met een deksel) en het vlees aanbraden tot het rondom bruin is. Uien toevoegen met de peper en zout en nog even al roerend bakken. Dan alle andere ingrediten toevoegen en het minstens 2 en half uur op laag vuur laten stoven met de deksel op de pan.
Dan de laurier en kruidnagels eruit halen en zonder deksel de saus op wat hoger vuur laten indikken. Regelmatig roeren.

Serveertip

Traditioneel serveren met gekookte aardappelen en rode kool of maak een lekker rode kool stampot.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bringmethehorizon
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top