Sliptongetjes met gegratineerde bloemkool en broccoli

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-02-2013

Superlekkere schotel die (denk ik) bij iedereen wel in de smaak zal vallen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 gr kruimige aardappels
olijfolie extra vergine
nootmuskaat naar smaak
1 kleine bloemkool (in roosjes)
1 stronk broccoli (in roosjes)
2 dl creme fraiche
2 eieren
1 ons geraspte jong belegen kaas
50 gr amandelen (geschaafd)
4 sliptongetjes van ca 150gr
25 gr roomboter


Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal (ingevet), koekenpan, kookpan, pureestamper.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200grC.
Kook de aardappels in ca 15 minuten gaar, giet ze af en stoom ze droog.
Kook de bloemkool een minuut, voeg de broccoli toe en kook nog 2 minuten. Giet ze af en laat wat afkoelen.

Bereidingswijze

Meng in een kom de creme fraiche met de eieren en peper en zout en meng hier de bloemkool en broccoliroosjes door. Doe de inhoud van de kom in de ovenschaal en verdeel het goed. Bestrooi met de amandelen en kaas en zet 15 minuten in de oven tot de kaas mooi goudbruin gegratineerd is.
Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin de tongetjes in 2 a 3 minuten goudbruin, draai ze om, voeg een klontje boter toe en bak ze nog een paar minuutjes.
Stamp in de tussenliggende tijd de aardappelen met olijfolie tot puree en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat

Bron

24 Kitchen, Rudolph van Veen: de makkelijke maaltijd

Serveertip

Begin met een flinke lepel aardappelpuree, leg daar de sliptong over met wat bakboter en schep er de groentengratin naast. Eet smakelijk!!!!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten