Maggies Pasta Saus

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-02-2013

Een lekkere rode pasta saus met gehakt en verschillende groeten zonder pakjes of zakjes. De saus is prima in te vriezen!
Mocht je de tijd hebben dan kun je saus beter een uur voor dat je gaat eten maken dan komen de smaken nog beter uit.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr rundergehakt
2 knoflooktenen
1 ui
2 courgettes
2 paprika′s ( rood of geel)
2 blikken gepelde tomaten
4 eetlepels balsamico azijn
3 eetlepels port ( wit of rood)
6 eetlepels olijfolie
1 potje rode pesto
2 eetlepels parmezaanse kaas
2 eetlepels room of koffiemelk
zout, peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote wok, snijmessen, 4 hittebestendige bakjes, lepel of hittebestendige spatel

Voorbereiding

Haal het gehakt uit de koelkast ( 30 minuten voor gebruik)
Snij de courgettes en de paprika heel fijn en doe deze in een bakje. Doe dit zelfde met de uien en knoflook.Let op de uien en cougettes mogen niet in 1 bakje.
Zet alle goederen op het aanrecht.

Bereidingswijze

Zet de wok op hoogvuur met 1 eetlepel olijfolie. Zet het vuur lager en bak de uien en knoflook tot ze glazig zijn. Haal de uien en de knoflook uit de pan en doe ze in een bakje. Zet de wok weer op hoog vuur en doe het gehakt er in. Bak het gehakt goed door tot het lekker bruin is. Doe de uien en knoflook terug in de pan bij het gehakt en blus dit alles af met 2 eetlepels port. Zet het vuur iets lager.
Doe nu de courgettes en paprika′s erbij en laat het geheel 5 minuten sudderen op middel hoog vuur. Maak een open plek in het midden van de pan en schep daar de rode pesto in de pan. Laag het even sudderen voordat je het door de groeten roert. Doe nu de blikken gepelde tomaten bij de saus en de balsamico azijn. Laat dit alles weer 5 minuten sudderen. Doe nu overige port en de parmezaanse kaas erbij roer dit alles goed door. Voeg naar eigen smaak zout en peper toe. Mocht de saus niet romig genoeg zijn voeg dan de room of koffiemelk toe.

Serveertip

Serveer deze saus met durum pasta naar keuze.

Laatste reacties

henan avatar
henan 18-11-2013

Het was een super sausje heb er alleen een blikje tomatenpuree (70 gram) toe gevoegd voor een mooie rode kleur

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten