Pittige andijviestamppot
- Nederlands,
- 20-30 min.
- Geplaatst op 25-02-2013
Ingrediënten 4 personen
1 kg kruimige aardappels100 ml melk
1 rode ui
1 teentje knoflook
1 rode peper
Olijfolie om in te bakken
1 tl kurkuma
1 tl komijnpoeder
500 g andijvie
200 g zachte geitenkaas
75 g cashewnoten
Bereidingswijze
Aardappels
• Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
• Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in de pan met water in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom de aardappels droog.
• Verwarm de melk.
• Pureer de aardappels met een pureestamper en roer de melk erdoor.
Andijvie
• Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
• Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in ringetjes.
• Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook, rode peper, kurkuma en komijnpoeder.
• Snijd de andijvie in tukjes, voeg de andijvie toe en bak in circa 5 minuten gaar.
• Roer de andijvie door de aardappelpuree en breng op smaak met een beetje zout en peper.
Geitenkaasballetjes
• Rooster de cashewnoten circa 3 minuten in een droge pan en hak ze grof.
• Rol kleine balletjes van de geitenkaas en rol ze door de cashewnoten.
Bron
24 Kitchen / voedingscentrum
Serveertip
Verdeel de pittige andijviestamppot over borden. Serveer met de geitenkaasballetjes.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties