Pittige andijviestamppot

  • Nederlands,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-02-2013

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg kruimige aardappels
100 ml melk
1 rode ui
1 teentje knoflook
1 rode peper
Olijfolie om in te bakken
1 tl kurkuma
1 tl komijnpoeder
500 g andijvie
200 g zachte geitenkaas
75 g cashewnoten
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Aardappels
• Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
• Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in de pan met water in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom de aardappels droog.
• Verwarm de melk.
• Pureer de aardappels met een pureestamper en roer de melk erdoor.
Andijvie
• Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
• Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in ringetjes.
• Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook, rode peper, kurkuma en komijnpoeder.
• Snijd de andijvie in tukjes, voeg de andijvie toe en bak in circa 5 minuten gaar.
• Roer de andijvie door de aardappelpuree en breng op smaak met een beetje zout en peper.
Geitenkaasballetjes
• Rooster de cashewnoten circa 3 minuten in een droge pan en hak ze grof.
• Rol kleine balletjes van de geitenkaas en rol ze door de cashewnoten.

Bron

24 Kitchen / voedingscentrum

Serveertip

Verdeel de pittige andijviestamppot over borden. Serveer met de geitenkaasballetjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten