Krieltjes met zoete ui uit de oven

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-02-2013
  • Krieltjes met zoete ui uit de oven

    Krieltjes met zoete ui uit de oven

    Krieltjes met zoete ui uit de oven

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 eetlepels fijngehakte verse italiaanse kruiden;
2 zoete witte uien;
3 eetlepels olijfolie;
500 g kriel in de schil, gewassen.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakplaat met bakpapier

Voorbereiding

Verwarm de electrische oven voor op 200 graden. Bij voorkeur niet op de hetelucht stand dan droogt het teveel uit. Optie is om het dan in een schaal te doen.

Bereidingswijze

Halveer de krieltjes en doe ze in een kom. Pel de uien en snijd ze in 12 partjes. Meng de partjes ui, de olie en kruiden erdoor. Verdeel het mengsel in een enkele laag over de bakplaat en zet het in het midden van de oven. Bak de krieltjes en ui in ca 40 min lichtbruin en gaar. Hussel halverwege even om.

Bron

C1000

Serveertip

Om de aardappels nog krokanter te maken, kun je halverwege ook even met de stamper wat aardappels kapot maken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten