Hongaarse varkensgoulash
- Hongaars, Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 24-02-2013
Dit heerlijk bourgonische recept hoort eigenlijk gemaakt te worden met spekjes (voeg toe bij het bakken van het vlees) en een varkensbraadworst (bak kort in een pan, snijd in stukken en voeg toe bij het laatste uur stoven) en een halve witte kool in repen (toevoegen samen met de zuurkool). De gerookte paprikapoeder is ook een persoonlijke toevoeging en geeft het gerecht een stoer karakter. Eet smakelijk!!
Ingrediënten
Varkensstoofvlees +/- 750g1 grote ui
1 teen knoflook
1 rode paprika
2 verse tomaten (of 4 cherry tomaten)
1,5 tl gerookte paprika poeder (pittig) of 1 eetlepel gewone paprika poeder
2 laurierblaadjes
2 glazen rode wijn
100g zuurkool
1 winterwortel
100g champions
1 blikje tomatenpuree
Boter
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1731,23 kcal |
Koolhydraten | 37,29 g |
Eiwitten | 161,01 g |
Vetten | 85,25 g |
Benodigdheden
Hapjespan of stoofpanVoorbereiding
Snijd de ui, knoflook, paprika fijn. Snijd het vlees in blokken en haal minimaal 1/2uur van te voren uit de koelkast.
Bereidingswijze
Dep het vlees droog en kruid met peper. Verhit de boter in de pak en bak het vlees op hoog vuur in porties bruin. Neem het vlees steeds uit de pan en bak vervolgens de ui, knoflook en paprika op half hoog vuur. Voeg de paprikapoeder, tomaten en tomatenpuree toe en bak vluchtig mee. Blus het geheel af met de rode wijn en voeg de laurierblaadjes toe. Laat het twee uur stoven en voeg dan de zuurkool, wortel en champions toe. Laat dit nog minimaal een uur stoven en breng op smaak met zout en peper.
Bron
Delicious Jan 2013
Serveertip
Lekker met aardappelpuree en een goed glas wijn!
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties