Hongaarse varkensgoulash

  • Hongaars, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 24-02-2013
  • Hongaarse varkensgoulash

    Hongaarse varkensgoulash

    Hongaarse varkensgoulash

  • Hongaarse varkensgoulash

    Hongaarse varkensgoulash

    Hongaarse varkensgoulash

  • Hongaarse varkensgoulash

    Hongaarse varkensgoulash

    Hongaarse varkensgoulash

Dit heerlijk bourgonische recept hoort eigenlijk gemaakt te worden met spekjes (voeg toe bij het bakken van het vlees) en een varkensbraadworst (bak kort in een pan, snijd in stukken en voeg toe bij het laatste uur stoven) en een halve witte kool in repen (toevoegen samen met de zuurkool). De gerookte paprikapoeder is ook een persoonlijke toevoeging en geeft het gerecht een stoer karakter. Eet smakelijk!!

Deel dit recept

Ingrediënten
Varkensstoofvlees +/- 750g
1 grote ui
1 teen knoflook
1 rode paprika
2 verse tomaten (of 4 cherry tomaten)
1,5 tl gerookte paprika poeder (pittig) of 1 eetlepel gewone paprika poeder
2 laurierblaadjes
2 glazen rode wijn
100g zuurkool
1 winterwortel
100g champions
1 blikje tomatenpuree
Boter
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1731,23 kcal
Koolhydraten 37,29 g
Eiwitten 161,01 g
Vetten 85,25 g
Benodigdheden
Hapjespan of stoofpan

Voorbereiding

Snijd de ui, knoflook, paprika fijn. Snijd het vlees in blokken en haal minimaal 1/2uur van te voren uit de koelkast.

Bereidingswijze

Dep het vlees droog en kruid met peper. Verhit de boter in de pak en bak het vlees op hoog vuur in porties bruin. Neem het vlees steeds uit de pan en bak vervolgens de ui, knoflook en paprika op half hoog vuur. Voeg de paprikapoeder, tomaten en tomatenpuree toe en bak vluchtig mee. Blus het geheel af met de rode wijn en voeg de laurierblaadjes toe. Laat het twee uur stoven en voeg dan de zuurkool, wortel en champions toe. Laat dit nog minimaal een uur stoven en breng op smaak met zout en peper.

Bron

Delicious Jan 2013

Serveertip

Lekker met aardappelpuree en een goed glas wijn!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten