Gestoomde Aziatisch kipfilet met spinazie laagje

  • Chinees,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-02-2013
  • Gestoomde Aziatisch kipfilet met spinazie laagje

    Gestoomde Aziatisch kipfilet met spinazie laagje

    Gestoomde Aziatisch kipfilet met spinazie laagje

  • Gestoomde Aziatisch kipfilet met spinazie laagje

    Gestoomde Aziatisch kipfilet met spinazie laagje

    Gestoomde Aziatisch kipfilet met spinazie laagje

  • Gestoomde Aziatisch kipfilet met spinazie laagje

    Gestoomde Aziatisch kipfilet met spinazie laagje

    Gestoomde Aziatisch kipfilet met spinazie laagje

Leuk als bijgerecht - onderdeel van een Chinese tafel
Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
VOOR KIP:
200 g kipfilet
2 eiwitten
1/2 t rijstwijn of droge sherry
1/4 t zout
1/4 t gember poeder
3 e spinaziepuree

VOOR SAUS:
1 klein teentje knoflook, fijn
1 dunne plakjes gember, in heel dunne sliertjes
1 dunne plakje winterwortel, in heel dunne sliertjes
100 ml kippenbouillon
water/ maïzena papje om saus te verdikken
olie voor bakken
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukenmachine
Oven schaaltje van 15 x 15 cm met een hoge rand.
Stomer.

Bereidingswijze

1. Maal kip fijn in keukenmachine.
2. Breng kip op smaak met de rijstwijn, zout en gemberpoeder. (maal smaakmakers de laatste minuut met kip mee)
3. Doen kip in mengbak en voeg eiwit erbij en meng goed tot grondig vermengd en het mengsel elastisch is. (een garde werk goed)
4. Verdeel kip mengsel in 2/3 en 1/3 porties en meng door de 1/3 deel de spinazie puree.
5. Doen in een rechthoekige bak onderin eerst 1/3 deel kip laag zonder spinazie.
6. Dan een deel kip met spinazie.
7. En daarover de laatste deel kip zonder spinazie.
8. Stoom voor 10-15 min. op hoog vuur tot gaar.
9. Snijd in blokjes en leg ze op een serveer schaal.
10. Verhit in koekenpan de olie en roerbak de flinterdunne sliertjes wortel, gember en knoflook tot de geuren vrijkomen.
11. Voeg kippenbouillon erbij en kook iets door.
12. Breng op smaak met weinig zout (indien nodig) en bind saus met maïzena en water papje.
13. Verdeel saus over kippen blokjes.

Bron

Proeven en experimenteren

Laatste reacties

willeke_ avatar
willeke_ 02-03-2013

Wat een leuk recept Deon ! Dank je wel. Groetjes Willeke.

inekevlaskamp avatar
inekevlaskamp 25-02-2013

Dank je Deon.Neem het mee.Zal je laten weten wat we er van vonden.Groetjes Ineke

susan56 avatar
susan56 25-02-2013

Leuk recept Deon, ik zet het in m`n kookboek, bedankt, groetjes Susan

estherbakermans avatar
estherbakermans 25-02-2013

heey deon deze neem ik ook graag mee heb je mijn voorpagina gelezen ? daar dank ik jou en andere smul web vriendjes voor de geslaagde afrikaanse dag ben om 14.30 eten gaan voorzetten tot een uur of 20,00 het was een proeverij uit de afrikaanse keuken zeer geslaagd allemaal kleine gerechten die jij en anderen voor 4 tot 6 personen hadden wij waren met 12 had wel de hoeveelheid aangehouden en over 12 personen verdeeld zodat ze veel anderen smaken en gerechten konden proeven was gezellig en erg geslaagd iedeeeen gaf complimenten over het eten die vooral jou en yaamansa toekomen mijn dank is dan ook groot

Purrie avatar
Purrie 24-02-2013

oooo Deon wat ziet dat er leuk uit! Ik zal het meenemen... Beetje problemen gehad hier door een ernstige allergie-aanval, opeens door pindas of wasabi... en een paar weken geleden begon ook allergie voor chocola... snifff... wacht op een verwijzing voor de allergoloog hier. Groetjes en dank!

deonart avatar
deonart 24-02-2013

Een Chinese recept inpakken in een deeg laagje (zoals bladerdeeg) doen se niet. Dan word dit rijstebloem en niet gebakken, maar gestoomd. Ik had ook al eraan gedacht om het na de stomen nog even te bakken, maar dan krijgt je weer een hele andere smaak dan alleen stomen. Misschien kan ik de saus nog iets kleuren met lichte Chinese sojasaus en de zout weg laten. Ik vind het trouwens wel lekker uitziet. Vooral met de sliertjes wortel en gember erover. Misschien doen ik een laagje ham erdoor volgend kleur, ik moet alleen nog bedenken waarmee ik de ham op smaak moeten brengen.

slagerijzijlstra avatar
slagerijzijlstra 24-02-2013

Deon, persoonlijk zou ik voor het aanzicht de kleur van het gerecht iets aanpassen, of het gerecht inpakken in een deeglaagje. Na het garen zou het het ook nog even kunnen na grillen. Een lekker product mag er ook aantrekkelijk uitzien. Succes,

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 24-02-2013

Lekker Deon, het is dat ik geen kip in huis heb, anders ging ik nu gelijk experimenteren. Maar ja, er staat al een potje lam te stoven. Groet, Roger

ronaldvermeulen avatar
ronaldvermeulen 24-02-2013

Deon. leuk tussengerechtje wat ik zeker mee ga nemen. Volgens mij kan je er heel veel mee combineren. Denk ook eens aan ei maar dan in een laagje.

deonart avatar
deonart 24-02-2013

Ik denk er ook aan om hier een variatie van te maken door een laagje ham toe te voegen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten