Panna Cotta (uit Toscanini Venticinque)
- > 120 min.
- Geplaatst op 24-02-2013
Ingrediënten 6 personen
Panna Cotta:750 ml slagroom
1 vanillestokje, opengesneden en de zaadjes eruit geschraapt
80 g suiker
1 blaadje gelatine, geweekt in koud water
1 eetlepel bruine rum
Karamelsaus:
100 g suiker
wat citroensap
250 ml slagroom
zout
Bereidingswijze
Doe 500 ml room, suiker en vanillestokje in een pan en weeg hem. Zet op het vuur, breng aan de kook, zet het vuur lager en laat inkoken tot lichtgeel en wat ingedikt. Weeg af en toe. Als het geheel 170 gram minder weegt van het vuur halen en het vanillestokje eruit vissen. Het vanillestokje kun je afspoelen en laten drogen, en dan in een pot stoppen met suiker; zo maak je je eigen vanillesuiker. De geweekte gelatine uitknijpen en door de hete room roeren tot het is opgelost. Laat afkoelen, roer af en toe door.
Spoel de vormpjes om met rum. Klop de rest van de slagroom lobbig en meng hem door het slagroom-gelatinemengsel; giet in de vormpjes. Zet minstens 3 uur in de koelkast om op te stijven.
Maak de saus door de suiker met wat druppels citroensap tot karamel te branden en hier de slagroom en een snuf zout door te roeren.
Maak de panna cotta los van de vormpjes door een mesje rondom de rand te halen en stort ze op kleine bordjes. Giet er een dun straaltje karamelsaus over.
Bron
Toscanini Venticinque/Culy.nl
Laatste reacties
Gemaakt, maar bleef te zacht
Het water loopt me uit de mond...mmmm Dank je voor dit lekkers ! Groetjes Willeke.