scones
- Engels, Banket
- 30-60 min.
- Geplaatst op 24-02-2013
Ingrediënten
250 gr zelfreizend bakmeel50 gr koude boter
1 ei
2 tot 4 eetl suiker, wat je zelf lekker vind.
1 dl zure zuivel of 6 eetl (dat kan karnemelk, yoghurt, kwark of zure room zijn). Als het karnemelk is, dus iets dunner zou ik niet meer dan 75 ml nemen).
snufje zout
los geklopt ei om te bestreiken
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 200 graden
Ik heb een hetelucht oven en ze kwamen er prima uit bij deze temperatuur van de oven.
Bakplaat bekleden met bakpapier of insmeren met boter en bloem
Bereidingswijze
Meng eerst de droge delen met de boter en wrijf het mengsel tussen je vingers tot een kruimelig deeg.
Voeg dan het ei en de zure zuivel toe en kneed heel snel tot een soepele deegbal.
Rol het op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dikke lap van 2 cm en steek er rondjes uit met een diameter van ± 5 cm. Ga door tot het deeg op is.
Leg de rondjes op een bakplaat met wat tussenruimte, bestrijk ze evt met los geklopt ei voor een mooie glans.
Bak ze in 20-30 minuten in het midden van de oven tot ze net licht goudbruin gekleurd zijn.
Bron
delicious
Serveertip
Lekker met clotted cream en jam
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties