1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Kruimelkwarktaart met rumrozijnen en mandarijntjes

Kruimelkwarktaart met rumrozijnen en mandarijntjes

Door: ecureuil

  • Nederlands, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 24-02-2013

Ingrediënten 12 personen


75 g rozijnen, 4 eetlepels rum, 4 eieren, 250 g bloem, 1/2 zakje bakpoeder, 250 g suiker, 3 zakjes vanillesuiker, zout, 125 g boter (+ iets voor de vorm), rrn blikje manderijntjes op sap, 500 g kwark, 250 g mascarpone, 2 1/2 eetlepel maïzena, 1 onbespoten sinaasappel, poedersuiker


Verder heb je nodig


Springvorm 26 of 28 cm

Kruimelkwarktaart met rumrozijnen en mandarijntjes
Kruimelkwarktaart met rumrozijnen en mandarijntjes
Kruimelkwarktaart met rumrozijnen en mandarijntjes
Kruimelkwarktaart met rumrozijnen en mandarijntjes
Kruimelkwarktaart met rumrozijnen en mandarijntjes
Kruimelkwarktaart met rumrozijnen en mandarijntjes
Kruimelkwarktaart met rumrozijnen en mandarijntjes
Kruimelkwarktaart met rumrozijnen en mandarijntjes

Verrassend lekkere, frisse taart. Voor een groepje vriendinnen gebakken, ze wilden bijna allemaal (eentje was op dieet) een tweede stuk! Ze gingen allemaal met het recept naar huis.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng de rozijnen met de rum en laat minstens 2 uur staan.

Vet de springvorm in met boter, ook de rand. Rasp de schil van de sinaasappel.

Bereidingswijze

Splits 1 ei. Kneed van de bloem, bakpoeder, 100 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, een snufje zout, de boter in klontjes, 1 eidooier en 2 eetlepels koud water een kruimelig deeg. Druk 3/4 van het deeg als bodem in de vorm. Zet koud weg, ook de rest van het deeg.
WARM DE OVEN VOOR:HETELUCHT OVEN 150°C, ONDERSTE RICHEL.
Laat manderijntjes en rozijnen goed uitlekken. Klop 3 eieren + 1 eiwit met de rest van de suiker en de vanillesuiker tot een luchtige crème. Meng de kwark en de mascarpone en spatel dan door de eimassa. vervolgens de maïzena. Roer de sinaasappelschil, de manderijntjes en de rozijnen erdoor.

Strijk de massa over de kruimelbodem. (niet de opstaande randen) Strooi de rest van het kruimeldeeg erover.
Baktijd 1 uur en 40 minuten. Laat de taart 20 minuten in de uitgeschakelde, geopende oven staan en laat hem vervolgens goed afkoelen IN de vorm (5 uur ongeveer) Bestrooi met een beetje poedersuiker voor het serveren.

Serveertip

Bij koffie of thee of als nagerecht bv in combinatie met een sinaasappelsalade.

Opm.: aangegeven baktijden:1 u 15 , elektrisch 175°C, hetelucht 150°, gas stand 2

Bron

Taarten special, aangepast



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ecureuil
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top