Dubbel varken
- Aziatisch,
- 20-30 min.
- Geplaatst op 23-02-2013
2 uur wachttijd
Ingrediënten 4 personen
Gekookte spek1 l groentebouillon
1 tl vijfkruidenpoeder
500 g buikspek
Peperpasta
1 teentje knoflook
1 sjalot
1 el sechuan peperkorrels
2 rode pepers
zonnebloemolie
Dubbel varken
3 lente-uien
1 kaichoi (Chinees mosterdblad)
2 el taotio (grove gele bonenpasta)
zonnebloemolie
scheut shēng chōu (lichte sojasaus)
scheut lǎo chōu (donkere sojasaus)
1 tl poedersuiker
Benodigdheden
staafmixer + bakjeBereidingswijze
Gekookte spek
Breng de groentebouillon met het vijfkruidenpoeder en spek aan de kook. Kook het buikspek in circa 2 uur gaar. Laat het spek circa 1 uur afkoelen tot handwarm.
Peperpasta
Pel de knoflook en de sjalot. Meng de knoflook, sjalot, sechuanpeper en rode peper met een scheut olie in de staafmixer tot een pasta.
Dubbel varken
Snijd het spek in flinterdunne plakjes. Snijd de lente-uien in stukken van circa 4 centimeter. Snijd de kaichoi in stukjes. Meng de taotjo met de peperpasta. Verhit een scheut olie in een wok en bak het mengsel circa 30 seconden. Voeg de plakjes buikspek toe en bak kort mee. Voeg de kaichoi toe. Blus af met een scheut lichte en donkere sojasaus en de poedersuiker. Bestrooi met de lente-uien.
Bron
24 kitchen
Serveertip
Lekker met noedels of rijst
Laatste reacties
Hoi Joyce, het is een lekker recept ik heb het al meerdere malen gemaakt.