Wortelpeterseliesoep
- Soep
- 20-30 min.
- Geplaatst op 23-02-2013
Stevige maaltijdsoep met biologische ingrediënten
Ingrediënten 2 personen
6 st. wortelpeterselie1 prei
4 stengels groenselderij
1 ui
1 knoflookteentje
olijfolie
1 lt groentebouillon
1 bakje tofu roerbakblokjes (fijn gekruid)
0,5 dl room
2 eetlepels mosterd
2 eetlepels gehakt peterselie/selderijblad
Benodigdheden
StaafmixerVoorbereiding
Borstel de wortelpeterselie schoon en snijdt deze in stukjes. Hak de ui. Snijdt de prei en de groenselderij in reepjes.
Bereidingswijze
Fruit de ui en knoflook in olie. Bak de wortelpeterselie een paar minuutjes mee. Voeg de helft van de bouillon toe en kook de wortelpeterselie in ca. 10 minuten gaar. Pureer de soep en voeg de rest van de bouillon toe. Laat nu de prei en groenselderij in de gepureerde soep in ca. 10 min. gaar koken. Voeg in de laatste minuten de tofublokjes toe.
Meng de mosterd en de room met elkaar. Doe hier wat warme soep bij en roer dit goed door elkaar. Het mosterd/room mengsel toevoegen aan de soep en deze niet meer laten koken.
De soep op smaak brengen met gehakt peterselie/selderij blad.
Serveertip
Met stokbrood en kruidenboter.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties