Wortelpeterseliesoep

  • Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-02-2013

Stevige maaltijdsoep met biologische ingrediënten

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
6 st. wortelpeterselie
1 prei
4 stengels groenselderij
1 ui
1 knoflookteentje
olijfolie
1 lt groentebouillon
1 bakje tofu roerbakblokjes (fijn gekruid)
0,5 dl room
2 eetlepels mosterd
2 eetlepels gehakt peterselie/selderijblad
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Staafmixer

Voorbereiding

Borstel de wortelpeterselie schoon en snijdt deze in stukjes. Hak de ui. Snijdt de prei en de groenselderij in reepjes.

Bereidingswijze

Fruit de ui en knoflook in olie. Bak de wortelpeterselie een paar minuutjes mee. Voeg de helft van de bouillon toe en kook de wortelpeterselie in ca. 10 minuten gaar. Pureer de soep en voeg de rest van de bouillon toe. Laat nu de prei en groenselderij in de gepureerde soep in ca. 10 min. gaar koken. Voeg in de laatste minuten de tofublokjes toe.
Meng de mosterd en de room met elkaar. Doe hier wat warme soep bij en roer dit goed door elkaar. Het mosterd/room mengsel toevoegen aan de soep en deze niet meer laten koken.
De soep op smaak brengen met gehakt peterselie/selderij blad.

Serveertip

Met stokbrood en kruidenboter.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten