Oeufs en cocotte forestière

  • Canadees, Lunch/Brunch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-02-2013
  • Oeufs en cocotte forestière

    Oeufs en cocotte forestière

    Oeufs en cocotte forestière

Heerlijk eigerecht voor ontbijt of brunch

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
6 eieren
6 plakjes bacon
250 gr champignons
2 sjalotjes
1 el olijfolie
1 el boter
1 tl bloem
125 ml kippenbouillon
2 tl citroensap
1 el bieslook
zout en peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven
Ovenschaal
Koekenpan

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C en plaats de gril in het midden van de oven.
Snij de bacon in kleine stukjes.
Snij de champignons in fijne plakjes.
Vet de potjes in met boter.

Bereidingswijze

Bruin de bacon in een koekenpan. Voeg daarna de champignons en de sjalotje erbij en bak tot ze lichtbruin zijn.
Voeg de bloem toe en meng dit goed, vervolgens de bouillon en citroensap toevoegen.
Vul de beboterde potjes met het mengsel en breek een ei erop en bestrooi met wat zout en peper.
Zet de potjes in een ovenschaal en vul die tot halverwege met warm water.
Zet deze in de oven en bak deze ongeveer 20 minuten of tot de gaarheid van de eieren.
Daarna bestrooien met wat bieslook.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten