My own Sweet Rocky Road

  • Australisch,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-02-2013
  • My own Sweet Rocky Road

    My own Sweet Rocky Road

    My own Sweet Rocky Road

  • My own Sweet Rocky Road

    My own Sweet Rocky Road

    My own Sweet Rocky Road

Mijn eigen versie van een heerlijke Australische traktatie. Mislukt nooit. Ook leuk als cadeautje

Deel dit recept

Ingrediënten
200 g chocolade (naar smaak puur, melk of wit – maar ook combinaties zijn mogelijk)
Per 200 g chocolade ongeveer een half kopje van elke categorie:
Spekjes in stukjes geknipt
Noten, bijvoorbeeld amandelen, pinda`s, hazel- of walnoten. Ook gezouten noten zijn heerlijk
Fudge of andere zachte toffee en noga in hele kleine blokjes gesneden
Gedroogd fruit, bijvoorbeeld rozijnen, krenten, abrikozen of pruimen
Eventueel gebroken koekjes
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Week het gedroogde fruit en laat het daarna goed uitlekken. Met keukenpapier droogdeppen.
Breek de chocolade in stukjes
Zorg dat alle ingrediënten klaarstaan

Bereidingswijze

Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Zelf smelt ik chocolade liefst au bain marie, omdat ik het gevoel heb er meer controle over te hebben.
Roer alle ingrediënten in één keer door de chocolademassa. Giet het geheel op een licht geoliede bakplaat of in een siliconevorm. Een geoliede glazen of een porseleinen schaal is ook goed, maar het moet een ruim oppervlak zijn, waarop de massa wordt uitgestreken. Strijk het oppervlak niet te glad.
Laat afkoelen.
Wanneer de massa vast is, wordt hij van de plaat of uit de vorm gehaald en in grove stukken gebroken.
Mocht het loshalen uit de vorm niet direct lukken, zet dan even een warme föhn op de onderkant en eventueel de zijkanten, zodat de chocolade makkelijker loslaat.

Serveertip

Varieer ook eens met (naar smaak en tijd van het jaar) gekonfijt gember, dadel- of vijgenstukjes, stukjes kokosnoot of in de zomer verse frambozen, bramen, blauwe bessen of stukjes aardbei).
Voor een volwassen versie kun je de gedroogde vruchten ook in likeur, cognac of dergelijken laten weken i.p.v. in water.
In een blik op een koele plek kun je de chocolade een hele tijd bewaren
LET OP: met verse vruchten is de Rocky Road niet zo lang houdbaar, maar wel erg lekker.
Ik maak meestal een grotere hoeveelheid en vries dan een deel ervan in. Dat is dan altijd klaar voor gebruik.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten