Boeuf bourguignon a la papillon
- Frans, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Voer voor Napoleons nederlaag a la domein Papillon.
Ingrediënten 4 personen
- 700 gr. magere riblappen- 2 EL bloem
- roomboter
- 2 dikke uien
- 4 teentjes knoflook
- 250 gr. ongerookte spekreepjes
- kerrie
- 1/2 liter rode wijn
- 250 gr. champignons
- 1/2 stang prei
- 2 stengels bleekselderij
- 1 winterpeen
- verse peterselie
- blikje tomatenpuree
- 4 laurierbladen
- 4 kruidnagels
Voorbereiding
Snij de groentjes. Snij het vlees in grote dobbelstenen. Meng met zout en peper en schep de bloem erdoorheen.
Bereidingswijze
Braad aan met boter. Bak in een andere pan de uien, spek, knoflook en kerrie. Voeg dit mengsel toe aan het vlees. Blus af met de wijn. Voeg alle overige ingrediënten toe, zorg dat alles onder de wijn staat. Steek de kruidnagels in de lauriernagels in de laurierbladen en voeg toe. Zeker twee uur laten sudderen met aangemaakte bloem.
Bron
Gerrie Christians "Thuiskoks gezocht" Limburger.