Boeuf bourguignon a la papillon

  • Frans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Boeuf bourguignon a la papillon

    Boeuf bourguignon a la papillon

    Boeuf bourguignon a la papillon

Voer voor Napoleons nederlaag a la domein Papillon.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 700 gr. magere riblappen
- 2 EL bloem
- roomboter
- 2 dikke uien
- 4 teentjes knoflook
- 250 gr. ongerookte spekreepjes
- kerrie
- 1/2 liter rode wijn
- 250 gr. champignons
- 1/2 stang prei
- 2 stengels bleekselderij
- 1 winterpeen
- verse peterselie
- blikje tomatenpuree
- 4 laurierbladen
- 4 kruidnagels
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snij de groentjes. Snij het vlees in grote dobbelstenen. Meng met zout en peper en schep de bloem erdoorheen.

Bereidingswijze

Braad aan met boter. Bak in een andere pan de uien, spek, knoflook en kerrie. Voeg dit mengsel toe aan het vlees. Blus af met de wijn. Voeg alle overige ingrediënten toe, zorg dat alles onder de wijn staat. Steek de kruidnagels in de lauriernagels in de laurierbladen en voeg toe. Zeker twee uur laten sudderen met aangemaakte bloem.

Bron

Gerrie Christians "Thuiskoks gezocht" Limburger.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

onceinalifetime avatar
onceinalifetime

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten