Ajam Semoor met gember (gesmoorde kip in ketjapsaus)

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Hiermee breng je in een korte tijd een verrassend typisch Indonesische hoofdmaaltijd op tafel

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 drumsticks of kleine kipkarbonaadjes
2 kleine uien
5 knoflookteentjes
2 schijfjes djahe (gemberwortel)
1 tomaat
1 theelepel ketoembar
nootmuskaat
mespuntje kruidnagel
scheut ketjap manis (zoet)
scheut sojasaus (zout)
3 eetlepels plantaardige olie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok

Voorbereiding

snijd uien en knoflook heel fijn
snijd de tomaat in kleien stukjes

Bereidingswijze

Verhit de olie in een wadjan (Wok) en fruit hierin de ui en de knoflook
Voeg de tomaat en djahe toe en fruit het geheel een paar minuten
Voeg de beide ketjapsauzen toe en sluit de deksel voor een paar minuten
Voeg de nootmuskaat, kruidnagel en ketoembar toe
Doe de kip erbij en laat het geheel met gesloten deksel gaar worden.
Probeer zo weinig mogelijk de deksel op te tillen. Je verliest dan veel vocht wat je later weer
moet toevoegen. Dit gaat ten koste van de smaak.

Bedenk altijd, hoe groter de hoeveelheid kip, hoe langer de gaartijd.

Bron

Dit recept is te danken aan een vriendin van me

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

omaatjeHan avatar
omaatjeHan

Doorsturen

Home Recepten