Ajam Semoor met gember (gesmoorde kip in ketjapsaus)
- Indonesisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 22-02-2013
Hiermee breng je in een korte tijd een verrassend typisch Indonesische hoofdmaaltijd op tafel
Ingrediënten 4 personen
8 drumsticks of kleine kipkarbonaadjes2 kleine uien
5 knoflookteentjes
2 schijfjes djahe (gemberwortel)
1 tomaat
1 theelepel ketoembar
nootmuskaat
mespuntje kruidnagel
scheut ketjap manis (zoet)
scheut sojasaus (zout)
3 eetlepels plantaardige olie
Benodigdheden
WokVoorbereiding
snijd uien en knoflook heel fijn
snijd de tomaat in kleien stukjes
Bereidingswijze
Verhit de olie in een wadjan (Wok) en fruit hierin de ui en de knoflook
Voeg de tomaat en djahe toe en fruit het geheel een paar minuten
Voeg de beide ketjapsauzen toe en sluit de deksel voor een paar minuten
Voeg de nootmuskaat, kruidnagel en ketoembar toe
Doe de kip erbij en laat het geheel met gesloten deksel gaar worden.
Probeer zo weinig mogelijk de deksel op te tillen. Je verliest dan veel vocht wat je later weer
moet toevoegen. Dit gaat ten koste van de smaak.
Bedenk altijd, hoe groter de hoeveelheid kip, hoe langer de gaartijd.
Bron
Dit recept is te danken aan een vriendin van me
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties