1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Garnalenpalet

Garnalenpalet

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 22-02-2013

Ingrediënten 6 personen


Cocktail
4 eetl mayonaise of creme fraiche
2 eetl tomatenketchup
1 eetl whiskey, cognac of sherry
zout en versgemalen peper
1/2 komkommer in reepjes
200 gram Hollandse garnalen
Amuse:
1/2 potje yoghurtmayonaise
sap van 1 citroen of limoen
1 eetl gehakte verse dille
200 gram Hollandse garnalen
Soep:
1 blik of zak kreeftensoep
100 ml kookroom
200 gram Hollandse garnalen
2 eetl gehakte verse bieslook


Verder heb je nodig


Materialen
6 amuslepels of eetlepels
6 kleine glaasjes
6 minisoepkommetjes of bakjes


Een zeer makkelijk en feestelijk triootje als voorgerecht, bestaande uit een cocktail, amuse en soep

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng voor het eerste gerecht mayonaise, tomatenketchup, whiskey, zout en peper.
Meng voor het tweede gerecht de yoghurtmayonaise met citroensap en dille.
Verdeel voor gerecht 1 de komkommerreepjes, op een beetje na voor de garnering over de glaasjes. Schep de garnalen en whiskeysaus erop en garneer met de rest van de komkommer.
Schep voor gerecht 2 de garnalen door de citroenmayonaise en verdeel dit over de lepels.
Verwarm voor gerecht 3 de soep met de room. Schep de garnalen en de bieslook erdoor en serveer in de kommetjes. Zet op elk bord 3 gerechten.

Serveertip

Vervang kreeftensoep eventueel door champignonsoep en voeg 2 eetl. tomatenpuree en een scheutje sherry extra toe.
Vervang de saus bij gerecht 1 door kant-en-klare cocktailsaus.

Bron

Uit een supermarktblad



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van omaatjeHan


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van omaatjeHan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top