1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Zoervleisch

Zoervleisch

  • Nederlands, Streekgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 22-02-2013

Ingrediënten 6 personen


- 1 kg magere riblappen
- 1/4 liter azijn
- zout en versgemalen peper
- 2 laurierblaadjes
- 4 kruidnageltjes
- 8 jeneverbessen
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 100 g (braad)boter
- 4 kleine of 2 grote uien
- 1 flinke eetlepel bruine basterdsuiker
- 2 eetlepels appelstroop
- 3 plakken ontbijtkoek


Verder heb je nodig


Grote glazen of roestvrijstalen kom
koekenpan
braadpan


Een typisch Limburgs stoofschotel veelal gemaakt voor Carnaval.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Stap 1
Snijd het vlees in flinke blokken (of vraag de Keurslager dit te doen) en doe ze in een grote glazen of roestvrijstalen kom. Doe de azijn, wat zout en peper, de laurierblaadjes, de kruidnageltjes, de jeneverbessen en de tijm bij het vlees en schep goed om. Laat het afgedekte vlees minstens 8 uur of een hele nacht op een koele plaats rusten.

Stap 2
Laat het gemarineerde vlees in een zeef of vergiet uitlekken en vang het vocht op. Meet 2 dl van het marinadevocht af (of vul het zonodig met water aan tot 2 dl). Dep de blokken vlees op keukenpapier droog.

Bereidingswijze

Verhit 25 gram boter in een grote koekenpan en laat de grof gesnipperde uien al omscheppend glazig fruiten. Verhit nogmaals 25 gram boter in de braadpan en bak het vlees in drie porties omscheppend op hoog vuur rondom bruin. Doe bij elke nieuwe portie weer wat boter in de pan. Schep de gefruite uien bij het vlees in de pan en doe er de suiker, de appelstroop, de grof verkruimelde ontbijtkoek en de marinade bij. Schep goed om en laat op laag vuur met een deksel op de pan 2-2,5 uur stoven. Proef of er nog zout en/of peper bij moet.

Serveertip

Lekker met gekookte aardappelen of bruin boerenbrood en groenten naar keuze

Bron

Http://www.krotenkokers.nl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van omaatjeHan


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van omaatjeHan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top