Arabische wittebonen stoofpot uit de slowcooker
- Arabisch,
- > 120 min.
Had nog gedroogde witte bonen en al doende kwam deze heerlijke stoofpot tot stand.Baharat specerijen bestaan uit een melange van paprika, korianderzaad, zwarte peper, kaneel, komijnzaad, kardemom,nootmuskaat, kruidnagels, ui, knoflook, cayennepeper. Je kunt ook zelf kijken wat je in huis hebt.Ik heb het in de slowcooker gedaan. Kan natuurlijk ook in de stoofpan.
Ingrediënten 6 personen
600 gram rund stoofvlees in stukjes gesneden, 300 gram geweekte witte bonen, 1 pakje gezeefde tomaten, 2 grote uien, 4 tenen knoflook, 1 courgette, 1 winterwortel, 2 zoete aardappelen, 1 el baharat specerijen, 2 glazen witte wijn, zeezout,olijfolie.Voorbereiding
Uien, knoflook, wortel, courgette, zoete aardappel in in blokjes snijden.De witte bonen in het weekvocht aan de kook brengen
Bereidingswijze
Het vlees in olijfolie aanbraden,ui en knoflook erbij doen en even meefruiten. De
gezeefde tomaten erbij doen.De baharat specerij erover strooien en even mee laten pruttelen.
Dit alles in de slowcooker doen met de witte bonen en het vocht ( 1 liter).2 glazen witte wijn toevoegen. 1 uur op hoge stand zetten, maar niet laten koken.Dan 4 uur op low stand. De groenten in de wok met wat olie aanzetten en in de slowcooker doen.Grof zeezout erbij doen.1 a 2 uur op hoge stand zetten. Als de groenten al dente zijn proeven en aan tafel.
Serveertip
In diep bord scheppen. Lekker met brood.