Groentesoep

  • Nederlands, Soep
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 22-02-2013
  • Groentesoep

    Groentesoep

    Groentesoep

Deel dit recept

Ingrediënten
1 schenkel
3 liter water
1 winterwortel
1 stengel bleekselderij
1 theelepel zout
1 ui
1 laurierblaadje
een paar kruidnagels
1 takje tijm
1 takje rozemarijn
1 zak boeren soepgroente 400gram
200 gram rundergehakt
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Bouillon trekken van 3 liter water,300 gram schenkel, ui in parten, 1 winterwortel in parten, 1 stengel bleekselderij in parten, thee lepel zout, laurier blaadje een paar kruidnagels(in de ui parten steken) paar stukjes foelie, enkele peperkorrels een takje tijm, een takje rozemarijn, sluit de pan en laat de bouillon 4 uren trekken. Zeef de bouillon, laat afkoelen schep gestold vet eraf.

Bereidingswijze

Neem de afgekoelde bouillon zet deze weer op, bak intussen in een wok oid de soepgroente aan en doe dat bij de bouillon, de schenkel in kleine stukjes snijden en dit ook weer in de pan doen, maak intussen soepballetjes en doe die er ook bij, even laten koken, en klaar is de soep

Serveertip

Lekker met stokbrood

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten