Risotto al frutti di mare

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 22-02-2013
  • Risotto al frutti di mare

    Risotto al frutti di mare

    Risotto al frutti di mare

Een heerlijke Italiaanse risotto

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
risottorijst (275 gram)
verse peterselie (8 flinke eetlepels)
gemengde zeevruchten (diepvries) (1 zakje)
uien, gesneden (4)
knoflook (4 teentjes)
witte wijn (200 ml)
melk (200 ml)
kippenbouillon (2 liter)
droge rode peper, fijn gesneden (1 theelepel)
olijfolie
romatomaten (5 stuks)
zout en peper
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 491,06 kcal
Koolhydraten 73,40 g
Eiwitten 20,12 g
Vetten 8,55 g

Voorbereiding

Kook een bouillon van twee bouillonblokjes en een liter water.
Snijd de tomaatjes in parten en hak de peterselie, houd een paar blaadjes apart.
Pel en snipper de ui.
Pel de knoflook, en snijd deze in plakjes.

Bereidingswijze

Doe een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en smoor de ui en knoflook.
Voeg de rijst toe als de ui glazig is en bak dit ca. 2 minuten.
Voeg de wijn toe en laat even zachtjes koken.
Voeg telkens een soepsleef bouillon toe, meng met de rijst en laat de bouillon opnemen.
Na de vijfde soepsleef bouillon de melk en de zeevruchten toevoegen.
Nadat de melk is opgenomen, de tomaatjes erbij doen.
Ga door met het toevoegen van de bouillon tot de rijst gaar is en het een mooi gebonden geheel is.
Eventueel op smaak brengen met zout.
Schep als laatste 6 eetlepels peterselie erdoor.
Laat de rijst ca 3 minuten rusten, maal de peper erboven en garneer met de apart gehouden peterselie, direct opdienen.

Bron

Eigen keuken

Laatste reacties

buonaforchetta avatar
buonaforchetta 22-02-2013

Hoi, 275 gram rijst voor hoofdgerecht 4 pp lijkt mij erg weinig. Ik gebruik altijd 400 gram voor 2 volwassenen en twee kinderen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten