1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Risotto
  6. Risotto al frutti di mare

Risotto al frutti di mare

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-02-2013

Ingrediënten 4 personen


Risottorijst (275 gram)
verse peterselie (8 flinke eetlepels)
gemengde zeevruchten (diepvries) (1 zakje)
uien, gesneden (4)
knoflook (4 teentjes)
witte wijn (200 ml)
melk (200 ml)
kippenbouillon (2 liter)
droge rode peper, fijn gesneden (1 theelepel)
olijfolie
romatomaten (5 stuks)
zout en peper



Risotto al frutti di mare
Risotto al frutti di mare

Een heerlijke Italiaanse risotto

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook een bouillon van twee bouillonblokjes en een liter water.
Snijd de tomaatjes in parten en hak de peterselie, houd een paar blaadjes apart.
Pel en snipper de ui.
Pel de knoflook, en snijd deze in plakjes.

Bereidingswijze

Doe een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en smoor de ui en knoflook.
Voeg de rijst toe als de ui glazig is en bak dit ca. 2 minuten.
Voeg de wijn toe en laat even zachtjes koken.
Voeg telkens een soepsleef bouillon toe, meng met de rijst en laat de bouillon opnemen.
Na de vijfde soepsleef bouillon de melk en de zeevruchten toevoegen.
Nadat de melk is opgenomen, de tomaatjes erbij doen.
Ga door met het toevoegen van de bouillon tot de rijst gaar is en het een mooi gebonden geheel is.
Eventueel op smaak brengen met zout.
Schep als laatste 6 eetlepels peterselie erdoor.
Laat de rijst ca 3 minuten rusten, maal de peper erboven en garneer met de apart gehouden peterselie, direct opdienen.

Bron

Eigen keuken



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Hausi


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Hausi
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top