Tiramisu
- Italiaans,
- 20-30 min.
Ingrediënten 4 personen
200 gr. Mascarpone1 dl advocaat
2dl slagroom
1 zakje klopvast
2 zakjes vanille suiker
Lange vingers
0,5 dl sterke koffie
25 gr. Poedersuiker
Rozijnen op rum of boerenjongens (brandewijn)
Cacoapoeder
Benodigdheden
2 kommen, mixer, schaalVoorbereiding
Koffie zetten, mengen met poedersuiker en laten afkoelen.
Bereidingswijze
Mascarpone en advocaat mixen op stand 1.
Slagroom met vanillesuiker en klopvast stijfkloppen.
Daarna slagroom luchtig mengen met mascarponemengsel.
Doe in een schaal een laag lange vingers, over elke lange vinger koffie sprenkelen, de helft van de rozijnen op rum of boerenjongers over de lange vingers. Dan een laag mascarpone-slagroommensel er overheen smeren. Herhaal dit nog een keer. Vlak voor het opdienen goed bestrooien met cacaopoeder.
Bron
Onbekend
Serveertip
Dit recept kan je een dag van te voren maken tot aan de cacaopoeder. Dan kan alles lekker intrekken, dat maakt de smaak nog beter.