Groenten Tarte Tatin
- Frans,
- 30-60 min.
Dit recept is niet erg bewerkelijk, vereist echter wel wat oventijd.
Ingrediënten 4 personen
2 grote rode uien3 middelgrote venkelknollen
1 spaanse rode peper
2 el. korianderzaad
2 el. balsimicoazijn
(olijf)olie
60 gr. fijne kristalsuiker
2 el. verse tijmblaadjes
2 el. versgeraspte parmezaan
ca. 6 plakjes diepvriesbladerdeeg of (voor België) 1 ronde plak
Benodigdheden
Bakblik, ovenbestendige koekenpan.Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de rode uien in dikke plakken (ca. 8mm). Snijd de venkel in parten en snijd de harde kern weg. Halveer de spaanse peper in de lengte en verwijder zaad en zaadlijsten.
Bereidingswijze
Leg de uien in een bakblik, de halve pepers ertussen en drapeer de venkelparten overheen. Kneus het korianderzaad en strooi erover heen. Sprenkel de balsamicoazijn erover en besprenkel het geheel ruimhartig met olie. Zet 15-20 min. in de oven tot het mooi gekarameliseerd is.
Doe de suiker en 3 eetlepels water in een ovengeschikte (anti-aanbak) koekenpan en zet op het vuur. Verhit en roer net zo lang totdat de suiker gekarameliseerd is. Haal van het vuur. Doe de groenten over in de koekenpan (begin met de uiplakken en houd die als het enigszins kan heel). Bestrooi het geheel met de tijm en parmezaanse kaas. Rol het bladerdeeg uit en snij er een ronde plak uit ter grootte van de koekenpan. Leg die op de groenten en "stop" het groentenmengsel in (zoals men iemand in bed "instopt"). Prik met een mes of vork gaatjes in het bladerdeegdeksel en zet ca. 15-20 min. in de oven op 200°C totdat het bladerdeeg mooi bruin is. Leg een plat dienblad op de koekenpan, keer om en dien op.
Bron
Food & Drink 1/1 – Michel Roux Jr. (aangepast)
Serveertip
Serveer met een frisse (frisee)sla.