Ovengedroogde tomaatjes

  • Frans,
  • > 120 min.
  • Ovengedroogde tomaatjes

    Ovengedroogde tomaatjes

    Ovengedroogde tomaatjes

  • Ovengedroogde tomaatjes

    Ovengedroogde tomaatjes

    Ovengedroogde tomaatjes

LET OP de oventemperatuur is gewijzigd!!!
lekker voor allerhande gelegenheden en leuk als cadeau

Deel dit recept

Ingrediënten
90 ml olijfolie, plus naar behoefte extra
6 teentjes knoflook, ongepeld en gekneusd met de platte kant van een mes of uw hand
500 g kerstomaatjes
2 theelepels poedersuiker
Enkele takjes tijm of rozemarijn
Zeezout en versgemalen zwarte peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

oven, evt. glazen potje met goed sluitend deksel

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 100 graden Celsius. Doe de olie en de knoflook in een kleine ovenschaal en laat ze 30 minuten in de oven trekken. Op deze manier ontstaat een heerlijke olie om de tomaatjes in te bakken. ( verwijder dan de knoflook, maar gooi hem niet weg: rooster, zodra de tomaatjes in de oven staan wat knapperig brood, besprenkel dit met olijfolie en eet het met de knoflook, die u uit het velletje kunt drukken. Dit is verrukkelijk).

Bereidingswijze

Halveer de tomaatjes in de breedte in plaats van in de lengte (ze zien er dan op de één of andere manier aantrekkelijker uit). Knijp er dan voorzichtig in om een deel van de pitjes en het sap te verwijderen, zodat ze sneller drogen, en leg ze met de velzijde omlaag in de schaal. Doe de poedersuiker in een fijne zeef en strooi hem over de tomaten; bestrooi ze dan met zout en peper. Verdeel de takjes tijm erover en laat de tomaatjes 2 ½ uur in de oven drogen.

Bron

http://www.smulweb.nl/artikelen/add_artikel.php?artikel_id=193996

Serveertip

Serveer ze warm, of laat ze afkoelen, verwijder de tijm, doe de tomaatjes in een pot en zet ze onder een laagje olijfolie. Ze zijn zo 2-3 weken houdbaar in de koelkast.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

misseliza avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten