Fondantaardappels met knoflookconfit

  • Frans,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-02-2013

Heerlijk aardappelgerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 eetlepel zonnebloemolie
100 g boter, gehakt
500 g kleine vastkokende aardappels, zoals Charlotte of Jersey Royale, geschild
8 teentjes knoflook, ongepeld en licht gekneusd, met de platte kant van het mes of uw hand
100 ml kippen- of groentenbouillon
1 takje rozemarijn
Zeezout en versgemalen zwarte peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven en ovenschaal

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Het staat niet in het recept maar de aardappelen wassen is aan te bevelen, en wanneer ze groter zijn ook eveb in parten snijden.

Bereidingswijze

Doe de boter en de olie in de ovenschaal. Voeg de aardappels en de knoflook toe en bak ze 15 tot 20 minuten in de oven, of totdat ze aan alle kanten goudbruin zijn.
Doe bouillon en rozemarijn erbij en zet alles nog 15 minuten in de oven, of totdat de bouillon is opgenomen en de aardappels zacht zijn. Bestrooi het gerecht met zout en peper en dien op.

Bron

http://www.smulweb.nl/artikelen/add_artikel.php?artikel_id=193996

Serveertip

Iets waarbij Daniel niet heeft stilgestaan, is dat je thuis niet altijd beschik over evenveel keukenuitrusting als in een restaurant. Hij beveelt bij zijn confit van varkensbuik, gebraiseerde kool en fondantaardappels aan. Ik kon dat realiseren omdat mijn magnetron ook een ovenfunctie heeft. Wanneer je maar één oven ter beschikking hebt is het handiger de aardappels anders klaar te maken, want anders moet je het vlees meer dan 30 minuten warm houden, wat de kwaliteit van je gerecht niet ten goede komt.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten