Fondantaardappels met knoflookconfit
- Frans,
- 30-60 min.
- Geplaatst op 21-02-2013
Heerlijk aardappelgerecht
Ingrediënten 4 personen
1 eetlepel zonnebloemolie100 g boter, gehakt
500 g kleine vastkokende aardappels, zoals Charlotte of Jersey Royale, geschild
8 teentjes knoflook, ongepeld en licht gekneusd, met de platte kant van het mes of uw hand
100 ml kippen- of groentenbouillon
1 takje rozemarijn
Zeezout en versgemalen zwarte peper
Benodigdheden
oven en ovenschaalVoorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Het staat niet in het recept maar de aardappelen wassen is aan te bevelen, en wanneer ze groter zijn ook eveb in parten snijden.
Bereidingswijze
Doe de boter en de olie in de ovenschaal. Voeg de aardappels en de knoflook toe en bak ze 15 tot 20 minuten in de oven, of totdat ze aan alle kanten goudbruin zijn.
Doe bouillon en rozemarijn erbij en zet alles nog 15 minuten in de oven, of totdat de bouillon is opgenomen en de aardappels zacht zijn. Bestrooi het gerecht met zout en peper en dien op.
Bron
http://www.smulweb.nl/artikelen/add_artikel.php?artikel_id=193996
Serveertip
Iets waarbij Daniel niet heeft stilgestaan, is dat je thuis niet altijd beschik over evenveel keukenuitrusting als in een restaurant. Hij beveelt bij zijn confit van varkensbuik, gebraiseerde kool en fondantaardappels aan. Ik kon dat realiseren omdat mijn magnetron ook een ovenfunctie heeft. Wanneer je maar één oven ter beschikking hebt is het handiger de aardappels anders klaar te maken, want anders moet je het vlees meer dan 30 minuten warm houden, wat de kwaliteit van je gerecht niet ten goede komt.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties