Roze yoghurtmousse

  • Nederlands, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Roze yoghurtmousse

    Roze yoghurtmousse

    Roze yoghurtmousse

staafmixer; elektrische mixer; 4 schaaltjes

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 blaadjes gelatine; 2 eetlepels vers citroensap; 100 gram goed rijpe aardbeien; 100 gram frambozen; 250 gram vanilleyoghurt; 2 eiwitten; 2 eetlepels (poeder)suiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Laat de gelatine weken in koud water.
Verwarm ondertussen het citroensap met 2 eetlepels water. Knijp de gelatine uit en laat al roerende helemaal oplossen in het warme citroensap. Laat het niet koken. Neem van de warmtebron en laat al roerende een beetje afkoelen.
Houd 1/3 deel van de mooiste vruchten apart en pureer de rest met een staafmixer. Klop de gepureerde vruchten en het afgekoelde gelatinemengsel met een garde goed door de yoghurt.
Sla de eiwitten met een elektrische mixer lobbig en voeg dan de suiker toe. Klop tot glanzende stijve pieken. Schep de eiwitten in delen door de yoghurt tot alles goed verdeeld en luchtig is.
Doe over in 4 schaaltjes en laat afgedekt in de koelkast opstijven.
Serveer met de rest van de vruchten erop.

Bron

Boodschappen

Serveertip

Gebruik diepvries vruchten (ontdooid) in plaats van verse vruchten.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

petra_lafeber avatar
petra_lafeber

Doorsturen

Home Recepten