Ricotta-bosbessentaartje

  • Nederlands, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-02-2013
  • Ricotta-bosbessentaartje

    Ricotta-bosbessentaartje

    Ricotta-bosbessentaartje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
150 gram biscuitjes; 50 gram margarine of boter, gesmolten; 4 blaadjes gelatine; 5 eetlepels bosbessenjam; 300 gram ricotta; 100 gram verse bosbessen (of evt. diepvries)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
springvorm van Ø 22 cm; bakpapier

Bereidingswijze

Bekleed de bodem van de springvorm met een cirkel van bakpapier. Bevochtig de randen van de springvorm. Maal de biscuitjes fijn in de keukenmachine, meng de gesmolten margarine er goed door en druk dit aan op de bodem van de springvorm. Zet afgedekt in de koelkast om op te stijven.
Laat de gelatine weken in koud water.
Verwarm de bosbessenjam met twee eetlepels water in een steelpannetje. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en laat ze al roerende oplossen in de warme bosbessenjam. Roer de ricotta goed los in een kom en klop de bosbessengelei er gelijkmatig doorheen.
Snijd een gedeelte van de bosbessen wat fijner en meng dit er ook door. Bewaar de rest voor de topping.
Verdeel de bosbessenricotta over de springvorm, schud een paar keer om eventuele luchtbellen te voorkomen en strijk de bovenkant glad. Laat minimaal 2 uur afgedekt opstijven in de koelkast.
Verdeel voor het serveren de rest van de bosbessen over de taart. Snijd de randen met een dun mesje los en verwijder de opstaande rand van de springvorm.

Bron

Boodschappen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten