Boeuf Bourguignon
- Frans, Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 21-02-2013
Heerlijke runderstoofschotel, ouderwets lekker!
Ingrediënten 6 personen
500 gram rundvlees in blokjes2 dl. rode wijn
2 dl. runderbouillon
1 ui, gesneden
1 wortel in plakjes gesneden
1 stengel bleekselderij, in dunne schijfjes
2 teentjes knoflook, gesneden
2 laurier blaadjes
Tijm
1/2 blikje tomatenpuree
100 gram bacon in blokjes
Bloem
Boter of olie om in te braden
Peper en zout
100 gram champignons
Benodigdheden
Oven, gietijzeren pan of andere ovenvaste pan met dekselVoorbereiding
Snijd alle ingrediënten in dunne schijfjes. Snijd de bacon in blokjes.
Maak een mix van bloem met peper en zout en leg het vlees hierin.
Bereidingswijze
Doe wat boter of olie in een grote (ovenvaste) pan. Braad het vlees lekker bruin. Haal het dan uit de pan en bak de baconblokjes in hetzelfde braadvet. Voeg ui en knoflook toen en bak alles nog een paar minuten. Voeg de gesneden wortels, bleekselderij en wat tijm toe en doe er de laurier blaadjes bij. Voeg daarna de rode wijn, de bouillon en tomatenpuree toe en breng het gerecht aan de kook. Hierna kan het vlees weer terug in de pan.
Als je een ovenvaste pan hebt (een gietijzeren) zoals bijvoorbeeld Le Creuset, zet de pan dan gedurende 2 tot 3 uur in de oven op 160 graden. Als je niet zo`n pan hebt zet je pan dan op laag vuur en laat het rustig sudderen gedurende dezelfde tijd. Roer dan wel af en toe zodat het gerecht niet aanbrandt en houdt het vocht in de gaten. Voeg in het laatste half uur de champignons toe, heel of in stukjes. Breng op smaak met peper en zout.
Bron
Jeanne d`Arc Living
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties