paella annabel langbein
- Spaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 21-02-2013
Ingrediënten
2 uien3 tenen knoflook
2 paprika`s
een stukje chorizo
olijfolie
20 saffraandraadjes
6 middelgrote tomaten
theelepel gerookte paprika
2 tl zout
laurierblaadjes
380 gram rijst
1 kg stevige witvis zoals zeeduivel
pond mosselen
1 verse krab of in stukken of grote garnalen
Benodigdheden
paellapanBereidingswijze
olijfolie in de pan en ui knof en chorizo aanfruiten , ongeveer 8 minuten
20 saffraandraadjes weken in warm water ,
6 tomaten in blokjes snijden en erbij doen.
gerookte paprika toevoegen en 2 tl zout.
saffraan toevoegen en anderhalve liter water toevoegen. en wat laurierblaadjes. dit laten sudderen totdat het aan de kook is en dan voeg je de rijst toe. liefst spaanse paellarijst. dan de deksel erop en laten sudderen opeen laag pitje.
dan snij je de witvis in stukjes, De mosselen ondersteboven in de pan zetten
de witvis toevoegen
de in stukken gesneden krab in de schil toevoegen. dan nog een minuut of 10 laten suddelernmet de deksel erop. Dan het vuur uit en nog 10 minuten laten rusten
voor het serveren besprenkelen met wat sherry en bestrooien met gehakte peterselie
Bron
annabel langbein free range cook
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties