paella annabel langbein

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-02-2013

Deel dit recept

Ingrediënten
2 uien
3 tenen knoflook
2 paprika`s
een stukje chorizo
olijfolie
20 saffraandraadjes
6 middelgrote tomaten
theelepel gerookte paprika
2 tl zout
laurierblaadjes
380 gram rijst
1 kg stevige witvis zoals zeeduivel
pond mosselen
1 verse krab of in stukken of grote garnalen

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
paellapan

Bereidingswijze

olijfolie in de pan en ui knof en chorizo aanfruiten , ongeveer 8 minuten
20 saffraandraadjes weken in warm water ,
6 tomaten in blokjes snijden en erbij doen.
gerookte paprika toevoegen en 2 tl zout.
saffraan toevoegen en anderhalve liter water toevoegen. en wat laurierblaadjes. dit laten sudderen totdat het aan de kook is en dan voeg je de rijst toe. liefst spaanse paellarijst. dan de deksel erop en laten sudderen opeen laag pitje.
dan snij je de witvis in stukjes, De mosselen ondersteboven in de pan zetten
de witvis toevoegen
de in stukken gesneden krab in de schil toevoegen. dan nog een minuut of 10 laten suddelernmet de deksel erop. Dan het vuur uit en nog 10 minuten laten rusten
voor het serveren besprenkelen met wat sherry en bestrooien met gehakte peterselie

Bron

annabel langbein free range cook

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten