mueslirepen annabel langbein
- Ontbijt
- 20-30 min.
- Geplaatst op 21-02-2013
je kunt hier noten zaden en whatever aan toevoegen zoveel je wil, als je het echt gezond wil maken, gebruik je ipv suiker iets van oerzoet of palmsuiker
Ingrediënten
200 gr havervlokken100 gr zonnebloempitten
100 gr pompoenpitten
100 gr sesamzaadjes
150 gram rozijnen ( gedroogde abrikozen kan ook )
120 gram boter
90 ml ahornsiroop of honing
100 gr suiker
90 gram pindakaas
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 5079,50 kcal |
Koolhydraten | 421,07 g |
Eiwitten | 115,94 g |
Vetten | 312,24 g |
Benodigdheden
oven en koelkastVoorbereiding
alle zaadjes goed mengen met de havervlokken op een bakplaat 15
roosteren in de oven op 180 gr
dan 120 gram boter in een pannetje met 90 ml ahornsiroop en 100 gram suiker en de pindakaas. roerend aan de kook brengen en 5 minuutjes laten sudderen op een zeer laag vuurtje totdat je een soort caramelsiroopp hebt.
Dan de geroosterde zaden in een kom doen
de rozijnen toevoegen en alles mengen en dan het caramelmengsel toevoegen, alles roeren en als het afkoelt wordt het knapperig.
storten in een met bakpapier beklede keukenplaat.
plaats in de koeling voor 4 uur en dan in repen snijden
Bron
annabel langbein free range cook
Laatste reacties
kwam je recept tegen en ben gek op dingen zelf te maken . dank je wel hoop het gauw te maken je hoort het wel. groetjes Monique
Echt heel erg lekker, ben het nu voor de tweede keer aan het maken omdat iedereen zo enthousiast is!
Ben al heel lang op zoek naar een basis recept zonder noten. Bedankt.
Dit vind ik ook een leuk recept, dank je wel. Groet, Laura
Ik heb toevallig vandaag op 24kitchen de aflevering gezien waarin Annebal Langbein deze repen maakte. Ik ben blij dat ik het recept hier nu tegenkom. Ik zet hem op mijn lijstje. Bedankt!