Nasi Goreng als van de Chinees met malse kippendijtjes

  • Chinees, Feestmaaltijd
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 20-02-2013
  • Nasi Goreng als van de Chinees met malse kippendijtjes

    Nasi Goreng als van de Chinees met malse kippendijtjes

    Nasi Goreng als van de Chinees met malse kippendijtjes

  • Nasi Goreng als van de Chinees met malse kippendijtjes

    Nasi Goreng als van de Chinees met malse kippendijtjes

    Nasi Goreng als van de Chinees met malse kippendijtjes

  • Nasi Goreng als van de Chinees met malse kippendijtjes

    Nasi Goreng als van de Chinees met malse kippendijtjes

    Nasi Goreng als van de Chinees met malse kippendijtjes

  • Nasi Goreng als van de Chinees met malse kippendijtjes

    Nasi Goreng als van de Chinees met malse kippendijtjes

    Nasi Goreng als van de Chinees met malse kippendijtjes

  • Nasi Goreng als van de Chinees met malse kippendijtjes

    Nasi Goreng als van de Chinees met malse kippendijtjes

    Nasi Goreng als van de Chinees met malse kippendijtjes

Af en toe heb ik er zo`n zin in en maak dan gelijk een kilo. Met twee personen kun je hier twee dagen heerlijk van smullen. Probeer het zelf maar eens en je staat verbaast van het resultaat. Als je dit één keer hebt gemaakt (en het is zo klaar). Dan ga je nooit meer naar de Chinees en maak je je eigen kostje. Ik heb ook nog wel andere bijgerechten maar die giet ik binnenkort in een artikeltje. Eet smakelijk !

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ui (heel fijn gesneden)
150 gr prei (heel fijn gesneden)
1 kleine rode peper (zonder zaad, heel fijn gesneden)
2 plakken ham (vleeswaren in blokjes van 2x2 cm)
100 gr varkensfricandeau (vleeswaar, in blokjes van 2x2 cm)
2 eieren (opbakken en scrambelen)
500 gr rijst, basmatirijst of surinaamse rijst
400 ml kippenbouillon heet van tablet
150 gr groene/witte kool in flinterdunne reepjes
Zeezout
Zwarte peper
2 el zonnebloemolie
1 mespuntje vetjin
½ t laos
1 t djinten

De kip

4 kippendijtjes van blije kippen (2 p.p.)
Zeezout
Zwarte peper
3 el sojasaus
2 t kerrie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok.

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de warme kippenbouillon. Laat de rijst afkoelen ! Dit is belangrijk want om te roerbakken en de gorengsmaak te krijgen moet de rijst koud zijn, zelfde geldt voor bami.
Snijd de groenten en de vleeswaren heel fijn. Neem een grote wok, maak die heel heet zodat hij bijna gaat walmen. Neem dus je beste hittebron. Doe er 2 el zonnebloemolie in of wat mij part arachideolie (pindaolie). Die is heel snel heet. Neem géén olijfolie want die gaat walmen en kan niet tegen hoge temperetuur! Doe eerst de groente er in en roerbak deze enkele minuten. Voeg de gekookte rijst toe en roerbak nog 5 minuten. Voeg de kruiden toe. Vetjin haalt de smaak omhoog, gebruik een mespuntje en niet teveel. Voeg de vleeswaren en het gescrambelde ei toe en roerbak, al omscheppend nog 1-2 minuten.

De kip: Marineer de kip voor in een diep bord. Peper, zout, kerriepoeder en soja. Laat de kippendijtjes eventjes staan want dan kunnen die smaken intrekken. Dan bakken in een kleinere koekenpan op wokken, kan allebei. Leg op een mooi bord, de kip ernaast, eventueel met wat atjar ernaast (zoetzure groeten) en smullen. Dit is allemaal vreselijk lekker zo bij elkaar. Eet smakelijk !

Serveertip

Neem wat atjar of frisse salade.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

artfulldodger avatar
artfulldodger 23-05-2020

blokjes ham van 2x2 cm? , is dat niet erg groot!

BukaBoezer avatar
BukaBoezer 06-12-2017

Superlekker en simpel!! staatin mń favorieten

Evi_de_Klijn794 avatar
Evi_de_Klijn794 28-09-2017

Mijn vriend is een heel moeilijke eter en lust ab-so-luut geen kip. Deze wel dus! Nasi ook heerlijk en zat over over voor nog een paar avonden

ShmeAgain avatar
ShmeAgain 29-09-2016

Hallo, bedoeld je met sojasaus ketjap manis of 'soy sauce'? Groetjes, Ger

Recent avatar
Recent 25-05-2016

Heerlijke nasi. Zelfs mijn dochter vond het heerlijk en zij vindt echt niet gauw iets lekker. Vanavond staat de nasi op het menu en deze keer maak ik ook de kip er bij. Bedankt voor het recept

riawes avatar
riawes 21-02-2016

Dag Alex gisteren volgens jouw recept gemaakt. Zelden zo lekker nasi gegeten. mocht het lukken een foto bij geplaatst . Groet van Ria

suiker avatar
suiker 17-02-2016

Heerlijk, hoor! Dit is een blijvertje!

vakantie123 avatar
vakantie123 24-12-2015

we hebben dit gisterenavond gegeten samen met de kip,heerlijk hoor.Gaan we vaker eten.Jeannette

Eefje_Drenth avatar
Eefje_Drenth 21-12-2015

Ik vond het bijzonder smakelijk, vooral de dag erna, dank voor dit recept!

Smulprul avatar
Smulprul 12-12-2015

Heb je niet meer vloeistof nodig dan 400ml voor 500 gram rijst?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten