1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Gyros
  5. Zuurkoolschotel met gyros en pastagroenten

Zuurkoolschotel met gyros en pastagroenten

Door: Herope

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-02-2013

Ingrediënten 4 personen


1 zakje naturel zuurkool van 500 gram, 500 gram gyrosvlees, 1 rode ui, 1 klein potje Hak pastagroenten, aaredappelpuree, (olijf)olie, paneermeel of 2 beschuiten, plakje harde boter in hele kleine stukjes.


Verder heb je nodig


Koekepan, hapjespan en ovenschaal.


Lekkere zuurkoolschotel met een verrassende smaak.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vet de ovenschaal in en snipper de ui.

Bereidingswijze

Doe een klein scheutje olie in de hapjespan en fruit hierin de ui. Doe hier de uit elkaar gehaalde zuurkool bij en bak deze even mee (6-7 min.) Blus af met een scheutje water en laat het op een klein vuur 10 min. door sudderen. Bak ondertussen in de koekepan het gyrosvlees met een klein scheutje olie gaar. Doe na de 10 min. de inhoud van het potje pastagroenten bij de zuurkool. Alles goed door elkaar roeren en nog een paar min. samen laten sudderen.
Neem nu de overschaal en vul hem eerst met het zuurkool-groentemengsel. Hier bovenop verdeel je de gyros. Als laatste komt hier de puree boven op. Strooi het paneermeel of de fijngewreven beschuiten op de puree en verdeel de boterstukjes hier weer over. Nog ongeveer 8 min, onder de grill en je hebt er zo`n lekker krokant korstje op.

Serveertip

Eventueel een frisse (komkommer)salade erbij geven. Smullen maar!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Herope
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top