Rösti met salade

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-02-2013

Is officieel voor 4 personen, maar persoonlijk vind ik de rösti voor 2 personen.
Is ook erg lekker met spekjes erdoor

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 grote aardappels
250 g (kastanje)champignons
1 teentje knoflook
zonnebloemolie
0.5 bosje bieslook
100 g roomkaas
1 tl mierikswortel creme
100 ml magere melk
3 tomaten
1 komkommer
250 g rucola
olijfolie extra vierge
100 g geraspte kaas
zout
versgemalen peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan
Mes
Koekenpan
Rasp

Voorbereiding

Verwarm de grill voor in de oven op 220°C.
Breng een grote pan met aardappels en zout aan de kook voor de aardappels.
Kook de aardappels circa 10 minuten in de schil.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Pel en de hak de knoflook fijn.
Verhit een pan met een scheutje olie, fruit de knoflook en bak de champignonplakjes in circa 5 minuten gaar.
Laat ze uitlekken en afkoelen op een zeef.

Bereidingswijze

De rösti maken:
Giet de aardappels af en laat afkoelen, verwijder het velletje.
Rasp de voorgekookte aardappels boven een kom.
Verhit een pan met een scheutje olie.
Verdeel de aardappelrasp gelijkmatig over de bodem in de pan. En breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Zet het vuur laag en bak de rösti rustig in circa 10 minuten licht bruin en gaar.
Draai de rösti halverwege om met behulp van een bord of deksel.

De mierikswortelcrème
Snijd de bieslook fijn.
Roer de roomkaas los met mierikswortel, bieslook.
Voeg melk (of water) toe om de gewenste dikte te krijgen.
Breng op maak met zout en peper.

De salade:
Snijd de tomaten en de komkommer ik gelijke stukken.
Meng met de rucola en de geraspte kaas.
Voeg de gebakken champignons toe.
Breng op smaak met olijfolie, zout en versgemalen peper.
Snijd de rösti in punten en serveer met de mierikswortelcrème, en de salade.

Bron

24 Kitchen

Laatste reacties

kruitje2 avatar
kruitje2 20-02-2013

waarom moet de oven aan, ik kan niet terug vinden wat er onder de grill moet?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten